DOÇ.DR. ŞEBNEM BUDAK    
Adı : ŞEBNEM
Soyadı : BUDAK
E-posta : budak@ankara.edu.tr
Tel : 596 17 40
Ünvan : DOÇ.DR.
Birim : ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bölüm : SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Kişisel Akademik Bilgiler

Öğrenim Durumu

Doktora 2 : Utrecht Universitesi, Fungal Molecular Physiology, CBS-KNAW Fungal Biodiversity Center, The Netherlands (2011-2016)

(Tez konusu: Dynamics of complex microbiota and enzymes in Divle Cave cheese and their biochemical consequences)

Doktora   :  Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2007-2014

(Tez konusu: Divle Obruk peynirinin bazı özelliklerinin belirlenmesi)

 Y. Lisans : Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 2001-2004

(Tez konusu: Behaviour and control of Listeria innocua during manufacture and storage of Turkish White Cheese)

Lisans        : AnkaraÜniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 1997-2001


Uzmanlık Alanları

Enstrümental Analiz Teknikleri (HPLC,GC,GC/MS,LC/MS, UV-VIS Spectroscopy)

Gıda Mikrobiyolojisi/Biyoteknolojisi

Gıda/Süt ürünleri Kalite Kontrolü

Süt/Peynir Teknolojisi


Verilen Dersler

ZST 308 Peynir Teknolojisi

ZST 202 Süt Teknolojisi

ZST 201 Mikrobiyoloji

ZST 307 Süt Endüstrisinde Biyoteknoloji


Çalıştığı Kurumlar ve Yıl

2018-                Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Doç. Dr.

2010-2018        Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü, Öğretim görevlisi

2007-2010  TÜBİTAK Ankara Test ve Analiz Laboratuvarı, Proje Araştırmacısı

2003-2007  Marmarabirlik Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği, Entegre  Tesisleri, Laboratuvar Sorumlusu

2002-2003  Orlab A.Ş, ISO Uygulamaları Görevlisi


SCI, SCI-Expanded ve AHCI indekslerde yer alan dergilerde yapılan yayınlar

Ozturkoglu-Budak, S., AkalH. C., Buran, İ., Yetişemiyen, A. 2019. Effect of inulin polymerization degree on various properties of synbiotic fermented milk including Lactobacillus acidophilus La-5 and Bifidobacterium animalis Bb-12. Journal of Dairy Science102(8): 6901-6913 (Q1)

production and ripening of Divle Cave cheese

S. Ozturkoglu Budak, A. Gürsoy, D.P. Aykas, C. Koçak, S. Dönmez, R.P. de Vries, P. Bron. 2018. Temporal microbiota and biochemicial profiles during production and ripening of Divle Cave cheese. International Journal of Dairy Technology, doi:10.1111/1471-0307.12493 (Q3)

S. Ozturkoglu-Budak2018. Effect of different treatments on the stability of lysozyme, lactoferrin and b-lactoglobulin in donkey’s milk. International Journal of Dairy Technology,  71(1):36-45 (Q3)

Sebnem Ozturkoglu-Budak. 2017. A model for implementation of HACCP system for prevention and control of mycotoxins during the production of red dried chili pepper. Food Science and Technology, 37(1):24-29 (Q3)

S. Ozturkoglu-Budak, C. Akal, A. Yetisemiyen. 2016. Effect of dried nut fortification on functional, physicochemical, textural and microbiological properties of yogurt. Journal of Dairy Science 99:8511-8523 (Q1)

S. Ozturkoglu-Budak, Ad Wiebenga, Peter A. Bron, Ronald P. de Vries. 2016. Protease and lipase activities of fungal and bacterial strains derived from an artisanal raw ewe's milk cheeseInternational Journal of Food Microbiology,  237:17-27 (Q1)

S. Ozturkoglu Budak,  I. Aksahin. 2016. Multivariate characterization of fresh tomatoes and tomato-based products based on mineral contents including major-trace elements and heavy metals.  Journal of Food and Nutrition Research 56: 11-21 (Q2)

S. Ozturkoglu Budak, A. Gürsoy, D.P. Aykas, C. Koçak, S. Dönmez, R.P. de Vries, P. Bron. 2016. Characterization and evolution of the volatile compounds profile during production and ripening of Turkish Divle Cave cheese. Journal of Dairy Science  99: 5120-5131 (Q1)

S. Ozturkoglu Budak, M.J. Figge, J. Houbraken, R.P. de Vries. 2016. Microbial diversity and dynamics of Turkish Divle Cave cheese during production and ripening. International Dairy Journal 58: 50-54 (Q2)

A. Gursel, A.  Gursoy, E.A. Kocaoğlu Anli, S. Ozturkoglu Budak, S. Aydemir, F. Durlu-Ozkaya, F. 2016. Role of milk protein–based products in some quality attributes of goat milk yogurt. Journal of Dairy Science,  99(4): 2694-2703 (Q1)

Ozturkoglu-Budak, S.,  Zhou, M., Brouwer, C., Wiebenga, A., Benoit, I., Di Falco,  M, Tsang, A., de Vries, R. 2014.  A genomic survey of proteases in Aspergilli. BMC Genomics 2014, 15:523 (Q1)

Esra Agel, Karmen Dugar, Mateja Juvančič, Liina Kutsar, Elżbieta Maćkiw, Marite Mets, Şebnem Öztürkoğlu, Işil Var, Emine Aksan, Tarik Öztürk, Mehlika Borcakli & Gun Wirtanen.  2008. Risk Assessment of Microbial problems and Preventive Actions in Food Industry.VTT Symposium (Vaitieren Technillen Tutkimuskeskus),Issue 251: 122-148

Senyuva H, Gilbert J, Öztürkoğlu Ş, Ozcan S and Gurel N. 2008. Changes in free amino acid and sugar levels of dried figs during aflatoxins B1 production by A. flavus and A. Parasiticus. J. Agric. Food Chem 56: 9661–9666 (Q1)

Şenyuva H., Gilbert J., Öztürkoğlu Ş., 2008. Rapid analysis of fungal cultures and dried figs for secondary metabolites by LC/TOF-MS, Analytica Chimica Acta 617:97–106 (Q1)

Şenyuva H.Z., Gilbert J., Samson R.A.,  Özcan S., Öztürkoğlu Ş., and Önal D., 2008. Fungal identification and toxin occurrence in individual Turkish dried figs, World Mycotoxin Journal 1(1): 55-62 (Q3)

Sebnem Ozturkoglu, G. Candan Gurakan, Hami Alpas. 2006. Behavior and control of Listeria innocua during manufacture and storage of Turkish White Cheese. Eur Food Res Technol 222: 614–620 (Q2)


Uluslararası/ Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

Öztürkoğlu Budak Ş, 2016. Occurrence of Foodborne Pathogens and Molds in Turkish Foods. Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology, 4(6), 498-503.

Öztürkoğlu Budak Ş, Gürsel A. 2012. İnsan Sütüne Alternatif Bir Ürün: Eşek Sütü. GIDA 37 (4): 243-250.

Öztürkoğlu Budak Ş, Dönmez S. 2012. Gıda Biliminde Omik Teknolojileri. GIDA 37 (3):173-179.


Uluslararası Kitap Bölümü

Şebnem Öztürkoğlu Budak, Celalettin Koçak, Peter A. Bron, Ronald P. de Vries. 2018.  Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology , Bölüm Adı: Role of Microbial Cultures and Enzymes During Cheese Production and Ripening, p. 182-203. (ISSN: 2327-9354; eISSN: 2327-9370). Publisher: IGI-GLOBAL, Editors: Sebnem Ozturkoglu Budak and H. Ceren Akal.

Ceren Akal, Şebnem Öztürkoğlu Budak, Atila Yetisemiyen. 2018.  Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology , Bölüm Adı: Potential Probiotic Microorganisms in Kefir, p. 276-296. (ISSN: 2327-9354; eISSN: 2327-9370). Publisher: IGI-GLOBAL, Editors: Sebnem Ozturkoglu Budak and H. Ceren Akal.

Ozturkoglu-Budak, S. 2017. NUTRIENTS IN DAIRY AND THEIR IMPLICATIONS FOR HEALTH AND DISEASE. Bölüm adı:  Beneficial and Toxic Compounds Released by Starter and Secondary Microbiota in Dairy Products. DOI: 10.1016/B978-0-12-809762-5.00026. Publisher: Academic Press, Editors: Ronald Ross Watson

Ozturkoglu-Budak, S., Ronald P. de Vries. 2017. DAIRY IN HUMAN HEALTH AND DISEASE ACROSS THE LIFESPAN. Bölüm adı:  Mold-Ripened and Raw Milk Cheeses: Production, Risks, and Benefits to Human Health. DOI: 10.1016/B978-0-12-809868-4.00027-3. Publisher: Academic Press, Editors: Ronald Ross Watson

Ozturkoglu-Budak S. 2016. Microbes in the Spotlight- Recent progress in the understanding of beneficial and harmful microorganisms, Bölüm adı: Biodiversity of the characteristic microbiota in refrigerated, frozen and heat-treated donkey milk. BrownWalker Press, Editör:A. Méndez-Vilas, Basım sayısı:1, Sayfa Sayısı 482, ISBN-10: 1627346120; ISBN-13: 9781627346122.


Uluslararası Kitap Editörlüğü

Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology (Eds: Sebnem Ozturkoglu Budak and H. Ceren Akal). ISBN13: 9781522553632, ISBN10: 1522553630 (will be released on April 2018); https://www.igi-global.com/book/microbial-cultures-enzymes-dairy-technology/188637. 


Ulusal Kitap Bölümü

Ayşe Gürsoy, Şebnem Öztürkoğlu Budak. 2019. Peynir, Sayfa 139-176. Kitap Adı: Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık. Editörler: R.Ertan Anlı, Pınar Şanlıbaba

Şebnem Öztürkoğlu Budak. 2018. Süt ve Süt Ürünlerinde Bazı Mikrobileşen Analizleri, Sayfa: 515-550. Kitap Adı: Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri. Yayınevi: Sidas, Editörler: Zübeyde Öner, Hatice Şanlıdere Aloğlu.

Şebnem Öztürkoğlu Budak. 2018. Süt ve Süt ürünlerinde Bazı Kalıntı ve Bulaşan Analizleri, sayfa: 551-561. Kitap Adı: Süt ve Süt Ürünleri Analiz Yöntemleri. Yayınevi: Sidas, Editörler: Zübeyde Öner, Hatice Şanlıdere Aloğlu.


 Diğer Dergilerde Yayımlanan Makaleler

Yahya Kemal Avşar, Şebnem Öztürkoğlu Budak, Müge Arkadaş. 2017. Geleneksellikten Refaha, Yerellikten Küreselliğe. Türk Standartları Enstitüsü Degisi: Coğrafi İşaretli Ürünler, 48-55.


Sözlü Bildiriler

Uluslararası Kongre

Koker A., Ozturkoglu-Budak, S., Alpas, H.  Effect Of High Hydrostatic Pressure (HHP) Treatment On Microbial Inactivation And Concentrations Of Lactoferrin, Lysozyme And Β-Lactoglobulin In Donkey’s Milk. 2nd International Conference on Food Quality, Safety and Security 2018. 25-26 October 2018, Colombo, Sri Lanka.

Sebnem Ozturkoglu-Budak, Ad Wiebenga, Peter A. Bron, Ronald P. de VriesProteolytic and Lipolytic Activities of Individual Strains Present in The Microbiota of a Raw Ewe’s Milk Cheese.1st International Food and Medicine Congress. 24-27 Mayıs 2018, Ankara, Türkiye. 

Sebnem Ozturkoglu-Budak, Ceren Akal, Nazli Turkmen. The Characteristics of Divle Cave Cheese, a PDO Product in Turkey. 7th International Conference on Nutrition and Food Sciences, 13-15 May 2018, Lisbon, Portugal.

Sebnem Ozturkoglu-Budak, Nazli Turkmen, Ceren Akal. Production and characterization of Quark cheese made from kefir, buttermilk, 18 and cultured skim-milk. 7th International Conference on Nutrition and Food Sciences, 13-15 May 2018, Lisbon, Portugal.

İlkay Buran, Ceren Akal, Şebnem Öztürkoğlu Budak, Atila Yetişemiyen. Effect of Synbiotic Usage of Prebiotic and Probiotics on Some Product Characteristics of Kefir Produced from Cow Milk. (Oral Presentation) The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus.

Sebnem Ozturkoglu-Budak, Ceren Akal, Nazlı Türkmen.  Utilization of the By-Products of Whey and Cream Obtained during the Production of an Ewes' Milk Cheese. 6th International Conference on Nutrition and Food Sciences (ICNFS 2017). NARIC Food Science Research Institute. May 10-12, 2017, Budapest, Hungary

S.Ozturkoglu-Budak.  Biodiversity of the characteristic microbiota in refrigerated, frozen and heat-treated donkey milk. VI ınternational Conference on Environmental, Industrial and Applied Microbiology. 28-30 October 2015, Barselona, Spain (Virtual presentation)

S. Ozturkoglu Budak, M. Figge,  J. Haubraken, R. P de Vries. Biodiversity of bacterial and fungal microbiota in Turkish Divle Cave cheese. 7th International Symposium on Sheep, Goat and other non-Cow Milk, 23 - 25 March 2015, Limassol, South Cyprus

Şebnem Ö Budak, İnci Akşahin. Multivariate characterization of fresh tomatoes and tomato-based products based on mineral and trace element contents. International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry, 26-29 Mayıs 2011, İzmir (Sözlü Sunum)

Şebnem Ö Budak, Deniz Sarıca, Beyza Avcı, Nil Eldemir. Pul biberde toksijenik küflerin izolasyonu, tanımlanması ve oluşturduğu ikincil metabolitler ile Pb ve NO3’ın Karakterizasyonu. 7th International participated Turkish Toxicology Symposium. 30 Mayıs-2 Haziran 2009, Ankara

Öztürkoğlu Ş, Senyuva H.Z, Gilbert John. Isolation, Identification and Characterisation of Toxigenic Fungi and Their Secondary Metabolites in Dried Figs by LC/TOF-MS. XII. International Congress of Mycology. 05-09 Agustos 2008, İstanbul, Turkey (Sözlü Sunum)


Ulusal Kongre

Müge Arkadaş, Şebnem Öztürkoğlu Budak, Yahya Kemal Avşar. Afyon Manda yoğurdunun bazı karakteristik özellikleri. 2. Ulusal Sütçülük Kongresi, 24-26 Nian 2019, İzmir, Türkiye.

Şebnem ÖZTÜRKOĞLU BUDAK, H. Ceren AKAL, Nazlı TÜRKMEN, Barbaros ÖZER. Divle Obruk Peynirinin Endüstriyel Koşullarda Üretiminin Standardizasyonu. 2. Ulusal Sütçülük Kongresi, 24-26 Nian 2019, İzmir, Türkiye.

Şeyma AĞIRAL, Şebnem ÖZTÜRKOĞLU BUDAK, Sibel İLBASMIŞ TAMER, Barbaros ÖZER, Nuray YAZIHAN. Homojenizasyon ve Isıl İşlem Uygulamalarının Süt Yağının Sindirim ve Emilim Düzeyleri Üzerine Etkileri. 2. Ulusal Sütçülük Kongresi, 24-26 Nian 2019, İzmir, Türkiye

 

Şebnem Öztürkoğlu Budak. Farklı muhafaza tekniklerinin eşek sütündeki temel antimikrobiyel proteinler üzerine etkisi. 1. Ulusal Sütçülük Kongresi, 25-26 Mayıs, 2017, Ankara

Şebnem Ö Budak, Dilek Çimen. İçeceklerde Kafein Düzeyinin HPLC ile Belirlenmesi ve Validasyonu.7. Gıda Mühendisliği Kongresi, 24-26 Kasım 2011, Ankara

Şebnem Ö. Budak, Asuman Gürsel. Eşek Sütünün Fonksiyonel Özellikleri. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar. 15-16 Kasım 2012, Denizli 

Öztürkoğlu Ş., Gürakan C., Alpas H. Beyaz Peynir Üretiminde HACCP (Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları) Uygulaması ve Listeria innocua Kontrolü. Türkiye 8. Gıda Kongresi. Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü, 26-28 Mayıs 2004, Bursa, Turkey.

Davetli Konuşmacı- ''Coğrafi İşaret Süreci, deneyimler ve Uygulamalar' Paneli, 19.12.2017_ Mevlana Kalkınma Ajansı ve Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Proje ve Teknoloji Transfer Ofisi tarafından düzenlenmiştir.


Poster Bildiriler

Uluslararası Kongre

Nazli Turkmen, H. Ceren Akal, Sebnem Ozturkoglu-Budak. Sensorial comparison of traditional and controlled produced Divle cave cheeses. IDF World Dairy Summit, 23-26 September 2019, İstanbul, Turkiye.

Sebnem Ozturkoglu-Budak, Ceren Akal, Atila Yetişemiyen. Sensory properties of yogurt enriched with different kinds of nuts. The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus” 19-21 April 2018 Kyrenia / Northern Cyprus.

S. Ozturkoglu Budak, N. Turkmen. Production and characterization of Quark cheese made from kefir and buttermilk with two different techniques. The IDF Parallel Symposia Conference 2016. April 11-13, 2016. Dublin, Ireland 

S. Ozturkoglu Budak, J. Haubraken, M. Figge, R. P de Vries. Proteolytic and Lipolytic Activities of Some Microorganisms Isolated From Divle Obruk Cheese. 8th NIZO Dairy Programme. 11-13 Eylül 2013, Papendal, Arnheim, Netherlands.

Neslihan GÜREL, Şebnem Ö Budak, Hamide Z SENYUVA. Survey of simultaneous determination of chloropropanols (3-MCPD, 1,3 DCP) in Foodstuffs by Derivatization-GC/MS. 5th Black Sea Basin Conference on Analytical Chemistry, 23-26 Eylül 2009, Ordu.

Ş. Ö. Budak, H.Z. Şenyuva, John Gilbert, Vinai Pitiyont. Isolation, Identification and Characterisation of Toxigenic Fungi and their Secondary Metabolites in Dry Chilli Pepper. 3rd Congress of European Microbiologists – FEMS 2009, 28 Haziran-2 Temmuz 2009, Gothenburg, Sweden.

Şenyuva H., Gilbert J., Öztürkoğlu Ş., Özcan S., Çimen D.The effect of free amino acids, fructose and glucose on secondary metabolite production by Aspergillus parasiticus and Aspergillus flavus cultured on sterilized dried figs. 122nd AOAC Annual Meeting & Exposition. 21-25 September, 2008, USA

Hamide Z. Şenyuva, John Gilbert, Şebnem Öztürkoğlu and Süreyya Özcan. Studies of secondary fungal metabolism by using time-of-flight mass spectrometry. 3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. 7-9 Kasım 2007, Prague, Czech Republic.

Senyuva H.Z, Gilbert John, Öztürkoğlu Ş., Studies of fungal metabolite production on inoculated figs using LC/TOF-MS. 3rd International Symposium on Recent Advances in Food Analysis. 7-9 Kasım 2007, Prague, Czech Republic.

Öztürkoğlu Ş, Senyuva H.Z, Gilbert John. Design of PRPs and HACCP Plan For The Implementation Of ISO 22000:2005; A Case Study For Dry Chilli Pepper Production. 2nd International Congress on Food and Nutrition, TÜBİTAK- Marmara Research Center, 24-26 Ekim 2007, Istanbul, Turkey

Öztürkoğlu Ş, Yaralı A, Öztan A. Implementation of HACCP During Manufacture           of Olive Oil. 26th World Congress and Exhibition of The International Society for Fat Research, Modern Aspects of Fats and Oils. 25-28 Eylül 2006, Prague, Czech Republic


Ulusal Kongreler

C. Akal, G. Eminoğlu, Ş. Budak, B. Taban.Laktik Asit Bakterilerinin Aflatoksin B1 ve Aflatoksin M1 Bağlama Yetenekleri. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi 7-8 Mayıs 2015, İstanbul

Ceren Akal, Şebnem Öztürkoğlu Budak, Atila Yetişemiyen. Effect of Dried nut enrichment of Yoghurts on Folic acid and vitamine E content. 5. Gıda Mühendisliği Kongresi 7-8 Mayıs 2015, İstanbul

Şebnem Ö Budak, Süreyya Özcan, İnci Akşahin. Domates ve Ürünlerinde Karotenoid ve Fenolik Bileşiklerin LC/MS ile tespit edilmesi. Türkiye 11. Gıda Kongresi. 10-12 Ekim 2012, Hatay.

Şebnem Ö Budak, Dilek Çimen, Hamide Z. Şenyuva.  Geleneksel ve Ticari Türk Gıda Ürünlerinde Aflatoksin ve Okratoksin A Varlığının Değerlendirilmesi. 2nd Traditional Foods Symposium. 27-29 Mayıs 2009, Van.

Dilek Çimen, Şebnem Ö Budak, Hamide Z Şenyuva. Yüksek Şeker İçerikli Geleneksel Türk Gıdalarında Aflatoksin ve Okratoksin A Varlığının Yüksek Performanslı Sıvı Kromatograf ve İmmunoaffinite Kolon Temizlemesi Yöntemi İle İncelenmesi. 2nd Traditional Foods Symposium, 27-29 Mayıs 2009, Van


Atıflar

 

Web of Science/Scopus’a göre: 130 (SCI, SCI-Exp.)

h-index: 6

 

Google Scholar’a göre: 224 (SCI, Uluslararası Alan ve TR-Dizin),

h-index:8


Görev Aldığı Ulusal ve Uluslararası Projeler

Beyaz Peynirden İzole Edilen Enterococcus faecium HZ'nin Aroma Aktif Üretme Kapasitesinin ve Beyaz Peynirde Starter Kültür Olarak Potansiyelinin Belirlenmesi TUBİTAK-TOVAG 118O500  (Araştırmacı).

 Eşek Sütü Antimikrobiyel Proteinlerinin Süt Ürünleri Üretiminde Koruyucu Katkı Maddesi Olarak Kullanımı (Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 18B0447004 (Proje Yürütücüsü)

Divle Obruk Peynirinin Endüstriyel Koşullarda Üretiminin Standardizasyonu. TAGEM-15/AR-GE/43 numaralı proje (Proje Yurutucusu)

Özer, B. Geleneksel yoğurt örneklerinden izole edilen  Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus ve Streptococcus thermophilus suşlarinin endüstriyel yoğurt üretimine uygunluğunun saptanarak starter kombinasyonlarinin geliştirilmesi. SANTEZ

Yetişmeyen, A., Öztürkoğlu Budak, Ş., Akal, C. 2013. Biyoaktif Bileşenlerce Zengin Bazı Kuruyemişlerin Ilavesiyle Fonksiyonel Yoğurt Üretiminin Araştırılması. TUBİTAK-TOVAG 113O407 nolu Proje, Yardımcı Araştırmacı

Gürsoy, A., Çolak, A., Gürsel, A., Özcan, S., Öztürkoğlu Budak, Ş., Konur, N. 2013A.Ü Ziraat Fak. Süt Teknolojisi Bölümü Eğitim Araştırma Uygulama İşletmesine Dondurma Ünitesi Kurulumu. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 12B4347010, Yardımcı Araştırmacı

Gürsoy, A., Öztürkoğlu Budak, Ş., Koçak, C., Dönmez, S., 2012. Divle Obruk Peynirinin Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 12B4347010, Yardımcı Araştırmacı

R. de Vries, Ş. Öztürkoğlu. 2011-2015. CBS-KNAW Fungal Biodiversity Center. The role of fungi during ripening of Divle Obruk Cheese. IDB Merit Scholarship Programme for High Technology, Researcher

Gürsel, A., Gürsoy, A., Anli, E.A., Öztürkoğlu Budak, Ş., Aydemir, S., Durlu-Özkaya, F., 2011. Süt Proteini Ürünleri Kullanılarak Üretilen Keçi Sütü Yoğurtlarının Bazı Nitelikleri. Ankara Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projesi, No: 10B4347006, Yardımcı Araştırmacı

H.Z.Şenyuva, Ş. Öztürkoğlu. Global Platform on emerging risks in food and feed chain (GO-GLOBAL), 2006-2009, Avrupa Birliği 6. Çerçeve programı, TÜBİTAK-ATAL Türkiye ortağı, Proje araştırmacısı

İ. Akşahin, S. Özcan, M. Karataş, N. Gürel., Ş. Öztürkoğlu. Development of High Throughput Approaches Optimise the Nutritional value of crops and crop-based products (DEVELONUTRI), 2008-2010, Avrupa Birliği 7. Çerçeve programı, TÜBİTAK-ATAL, Türkiye ortağı, Proje araştırmacısı

Gürakan, C., Alpas, H. Öztürkoğlu, Ş. 2003. Behaviour and control of Listeria innocua during the manufacture and storage of Turkish White cheese. ODTÜ-BAP Y.lisans tez projesi


Ödüller ve Burslar

  • IDF 2019 World Dairy Summit , En iyi Poster Bildiri İkinciliği (2019) (Nazlı Turkmen, Ceren Akal, Sebnem Budak)
  • Bilim Akademisi Genç Bilim İnsanı Ödülü (BAGEP) (2019)
  • En İyi Sözlü Sunum Ödülü, 7th International Conference on Nutrition and Food Sciences, 13-15 Mayıs 2018, Lisbon, Portugal.
  • Ankara Üniversitesi Teşvik Ödülü (2017 yılı)
  • Islamic Development Bank (IDB)-Merit PhD Scholarship (2011-2015)
  • FEMS Young Scientist Grant for 3rd Congress of European Microbiologists (2009)
  • TÜBİTAK-Yurtiçi Yüksek Lisans Bursu (2003)

Editorial Board Memberships

Journal of Food Technology and Food Chemistry
Journal of Advancements in Food Technology

Verilen Eğitimler

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Bölümü ‘Teorik ve Uygulamalı HPLC Kullanımı Eğitimi’, 6-10 Haziran 2011, Eğitmen

Food Safety and Risk Analysis Summer School, 5-9 Ekim 2009, TUBİTAK-ATAL, Ankara, Eğitmen ve Organizasyon Komitesi Üyesi

Veteriner İlaç Kalıntıları ve Hayvansal Ürünlerde Mikotoksin ve Salmonella Aranması Çalıştayı, Sincer A.Ş ve Bornova Veteriner Araştırma Enstitüsü. 8-9 Kasım 2008, İzmir, Eğitmen

Mikotoksin Analizleri Uygulamalı Yaz Okulu-1, 3-7 Mart 2007, TUBİTAK-ATAL, Ankara, Eğitmen ve Organizasyon Komitesi Üyesi

Veteriner İlaç Kalıntıları ve Hayvansal Gıdalarda Mikotoksin Aranması Çalıştayı, 16-17 Ekim 2007, TÜBİTAK-BUTAL, Bursa, Eğitmen

Training for hands-on application for Food Analysis and Control, Kazakhistan Agricultural Ministry Laboratory, 2-13 Temmuz 2007, TUBİTAK-ATAL, Ankara, Eğitmen ve Organizasyon Komitesi Üyesi


 Üye Olunan Dernek ve Kuruluşlar

Gıda Mühendisleri Odası

Ankara Üniversiteliler Derneği

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti