PROF.DR. NECMETTİN CEYLAN    
Adı : NECMETTİN
Soyadı : CEYLAN
E-posta : ceylan@agri.ankara.edu.tr
Tel : 90-312-5961753
Ünvan : PROF.DR.
Birim : ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bölüm : ZOOTEKNİ BÖLÜMÜ
Kişisel Akademik Bilgiler

Adres:Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü, Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı

06110    Ankara/Türkiye

Email  : ceylan@agri.ankara.edu.tr

Uzmanlık Alanları: Kanatlı Hayvan Besleme,Yem Katkı Maddeleri,Yem Teknolojisi

Akademik Kariyer

(2003--)    Profesör, Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi

(1996-2003) Doçent, Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi

(1996-1998)   Post doc. University of Nebraska-Lincoln, Animal Science

(1989-1993)   Doktora- Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi

(1987-1989)   Master- Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi

(1983-1987)   Lisans- Ankara Universitesi Ziraat Fakültesi

Görevleri ve Diğer Faaliyetleri

1-Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı, 2017-

2- Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı Başkanı, 2007-

3- Hayvan Besleme Bilim Derneği Başkanı, 2007-2009

4- Bilimsel Tavukçuluk Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği-2003-20012

5-World Poultry Science Association (WPSA) üyeliği, 2001-

6-WPSA Besleme Çalışma Grubu 2 Üyesi (WPSA Working Group Number 2); 2011-

7-Ankara Üniversitesi Etik Kurul Üyeliği (2009-2012)

Çalışma Konuları

Yumurta tavukları ve etçi piliçlerin beslenmesi konularında uygulamalı araştırmalara yoğunlaşmıştır. Araştırmal konuları yem maddeleri ve teknolojleri yanında eksojen enzimler, amino asitler, organik asitler, L-carnitin, bitkisel ekstraktlar gibi çeşitli biyo aktif bileşenlerin büyüme, gelişme, performans, barsak sağlığı üzerine etkileri ve ilişkilerini içermektedir. Ayrıca yumurta ve piliç etinin kalitesi ve kompozisyonu üzerine beslemenin etkileri konularında da araştırma ve incelemeler  yapmaktadır.

Scopus h index:7

Scopus eser sayısı:17 

Scopus atıf sayısı:195


Google Akademik Verileri:

Hepsi2014 yılından bugüne
Alıntılar467259
h-endeksi119
i10-endeksi128


Scopus ve Web of Science Taranan Dergilerdeki Yayınlar(SCI, SCI Expanded):

YILDIZ T, CEYLAN N, ATIK Z, KARADEMİR E, ERTEKIN B:2018. Effect of corn distillers dried grains with soluble with or without xylanase supplementation in laying hen diets on performance, egg quality and intestinal viscosity. Kafkas Univ Vet Fak Derg, 24 (2): 273-280, 2018. DOI: 10.9775/kvfd.2017.18832

TAŞDELEN, EÖ., CEYLAN,N.,2017. Effects of Dietary Inclusion of Oil Sources With or Without Vitamin E on Body Composition and Meat Oxidation Level in Broilers. Brazilian Journal of Poultry Nutrition. ISSN 1516-635X Jan - Mar 2017.Special Issue Nutrition / 103-116

GOLZAR ADAB,S.,,FANİ, A., CEYLAN,N., HAJİBABAEİ, A. and CASEY.,N.H. 2016. Enrichment of quail (Coturnix cot. japonica) eggs by omega-3 fatty acids and its nutritional effect on young healthy women. Europ.Poult.Sci., 80. 2016, ISSN 1612-9199, DOI: 10.1399/eps.2016.149

YENİCE,E., MIZRAK,C., CEYLAN,N.,YILDIZ,T., GÜLTEKİN,M., ATİK,Z.,2015.Effects of Dietary Sodium Bentonite and Mannan Oligosaccharide Supplementation on Performance, Egg Quality, Blood and Digestion Characteristics of Laying Hens Fed Aflatoxin Contaminated Diet. Kafkas Univ Vet Fak Derg 21(2):211-218. 

MIZRAK,C., YENİCE, E., KAHRAMAN, Z., TUNCA, M., YILDIRIM, U., CEYLAN, N. 2014. Effects of dietary sepiolite and mannanoligosaccharide supplementation on the performance, egg quality, blood and digestion characteristics of laying hens receiving aflatoxin in their feed.Veterinary Journal of Ankara University. Vol: 61, 65-71. 

ADABI,S.H.,M. AHBAB, A. R. FANI, A. HAJBABAEI, N.CEYLAN and R. G. COOPER.2013.Egg yolk fatty acid profile of avian species – influence on human nutrition. Journal of Animal Physiology and Animal Nutrition. Vol:97 (1), 2013, p:27-38. 

CEYLAN.,N.,CANGIR,S.,  ÇÖRDÜK,M., GRIGOROV,A., ADABI,S.G.,2012.The Effects of Phytase Supplemantation and Dietary Phosphorus Level on Performance and Tibia Ash and Phosphorus Contents in Broilers Fed Maize-Soya  Based Diets. Journal of Animal and Feed Sciences, 21, 2012, 696–704.

ADABI, S.G., COOPER; R.G., CEYLAN,N., CORDUK,M. 2011. L-Carnitine and Its Functional Effects in Poultry Nutrition.World's Poultry Science Journal,Vol.67(2):277-296  

CEYLAN, N., İÇİFTÇİ,İ., MIZRAK, C., KAHRAMAN, Z., Efil, H. 2011. Influence of different dietary oil sources on performance and fatty acid profile of egg yolk in laying hens. Journal of Animal and Feed Sciences, 20, 2011, 71–83    

ASGHARI HAJI, Y., ADABI, S.G., CEYLAN, N., KAMALI, M.A., AND DAVOUDI,J., 2008.Use of Terbutaline to Reduce Incıdence of Ascites Syndrome in Native Tom Turkeys. Asian Journal of Animal and Veterinary Advances 3 (6) :417-423.

ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N., DEDE, N. and TEL, O.Y. 2008. Effects of novel feed additives on Performance Carcass Traits and E.coli, aerobic bacteria and yeast counts in broilers.Arch.Geflügelk., 72(2).s: 61-767     

ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. and F.ILDIZ 2007. Effects of Dietary Energy Density and L-Carnitine Supplementattion  on Growth  Performance, Carcass Traits and Blood parameters of Broilers. South African Journal of Animal Science, 37 (2) p: 65-73   

ÇİFTÇİ, İ. and CEYLAN, N. 2004. Effects of Dietary Threonine and Crude Protein on Performance, Threonine Requirement, Carcass Traits and Meat Composition of Broiler Chickens. British Poultry Science , vol:45, Number:2, p:280-289.  

CEYLAN, N., S.E.SCHEIDELER and L.STİLBORN.2003..High Available Phosphorus Corn and Phytase in Layer Diets. Poultry.Sci., Vol:82, Number :3, p:789-795  

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, Z.İLHAN.2003. Effects of Some Alternative Feed Additives  for Antibiotic Growth Promoters on Performance and Gut Microflora of Broilers. Turk J Vet Anim Sci. Vol:27, Issue: 3, p: 727-733    

 ULUSAL HAKEMLİ DERGİLERDEKİ YAYINLAR

TOPRAK NEŞE NURAY,CEYLAN NECMETTİN (2016).  Ruminant Yemleri Üretiminde Ekspander Teknolojisi Kullanımı ve Etkileri.  Yem Magazin(75), 19-30. (Ulusal) (Hakemli) 

YAVAŞ İSMAİL,CEYLAN NECMETTİN (2015).  Farklı İz Mineral Kaynakları Üretiminde Gelişmeler ve Ruminant Beslemede Kullanımları.  Yem Magazin , 3, 35-42.

ATİK,Z., CEYLAN.N.2009.Yumurta Kabuk Kalitesine Minerallerin Etkisi. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:50-57

YILDIZ,T., CEYLAN,N.2009.NIR Analiz Sisteminin Hayvan Beslemede Kullanımı.Ziraat Mühendisliği Dergisi. Ocak-Haziran. Sayı :52, sayfa;52-56

MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ., KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Mısır Yağı Yerine Mısır Asit Yağı Kullanılmasının Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:25-28

MIZRAK, C., CEYLAN,N., ÇİFTÇİ, İ., KAHRAMAN,Z., KARAÇALTI, M.S. 2005.Ayçiçek Yağı Yerine Ayçiçek Asit Yağı Kullanılmasının Yumurta Tavuklarında Performans , Yumurta Kalitesi ve Yağ Asitleri Kompozisyonu Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi.Cilt:6 (1),sayfa:21-24

CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2004. Kanatlılarda Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. Tavukçuluk Araştırma Dergisi cilt:5, sayı:1, s:54-60

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, F.ILDIZ ve A.SÖĞÜT. 2003.Etlik Piliç Rasyonlarına Enzim, Büyütme Faktörü, Probiyotik ve Organik Asit İlavesinin Besi Performansı ve Bağırsak Mikroflorasına Etkileri. Tarım Bilimleri Dergisi. 9(3) 320-326

CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Kanatlı Eti Kalitesi ve Beslenme ile Etkileşimi. Ekin Dergisi. Sayı:22, s:54-59

ALBUZ, E., N.CEYLAN 2001. Büyütme Faktörü Antibiyotiklere Alternatif Bazı Yem katkılarının Etlik Piliçlerde performans Üzerine Etkileri. Tavukçuluk Araştırma Dergisi, 3(2):23-28

ÇALIŞKANER, Ş., N.CEYLAN, Y.KONCA, Ü.MİLLİ, R.DEMİREL, M.ÇÖRDÜK, 1998. Etil Alkol Vasatında Üretilen Tek Hücre Proteini (Eprin) Üzerinde Biyolojik Bir Araştırma.Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi .22(3):299-304

ÇALIŞKANER, Ş., Y.KONCA, N.CEYLAN., M.ÇÖRDÜK, R.DEMİREL, K.CEYHAN, M.MAMAK, 1999. Sıvı Parafin Vasatında Geliştirilmiş Tek Hücre Proteini (Paprin) Üzerinde Farelerle Yapılan Biyolojik Bir Araştırma. Türk Tarım ve Ormancılık Dergisi. 23(1):125-131

AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA, İ.ÇİFTÇİ ve N.CEYLAN, 1995. Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak Mısır Yerine Sorgum Kullanılması Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Yem Magazin, Sayı: 10.s:39-44

AKYILDIZ, A.R., M.ÇÖRDÜK, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ, Y.KONCA, 1995. Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Enerji Kaynağı Olarak Buğday Yerine Sorgum Kullanılması Üzerinde Karşılaştırmalı Bir Araştırma. Ziraat Mühendisliği, Sayı:283, Nisan 1995, s: 28-30.

ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN, A. YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU ve K.DOĞAN., 1993. Yaz Koşullarında Broyler Karma Yemlerinde Sodyum Bikarbonat Kullanımının Etkileri.A.Ü.Ziraat Fakültesi1316. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 727.

ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Çeşitli Protein Kaynaklarıyla Toplam ve Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1319. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 730.

ZİNCİRLİOĞLU, M., İ.ÇİFTÇİ, M.YELDAN, A.YILMAZ ve N.CEYLAN, 1993. Seçmeli Yemlemenin Hindilerin Besi Performansı Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1315. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 726.

ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ. ÇİFTÇİ, A.YILMAZ ve M.YELDAN, 1993. Broyler Rasyonlarını Toplam ve Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Balık Ununun Kullanılıp Kullanılmamasına Göre Performans Üzerine Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1317. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 728. AKYILDIZ, A.R., Y.KONCA, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ ve M.ÇÖRDÜK, 1993. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Arpa ve/veya Sorgum Kullanılmasının Performansa Etkileri Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yıllığı, Cilt 43, s. 87-95.

ZİNCİRLİOĞLU, M., A.YILMAZ, N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993. Kış Döneminde Broyler Rasyonlarında Sodyum Bikarbonat Kullanımının Etkileri. A.Ü.Ziraat Fakültesi: 1318. Bilimsel Araştırma ve İncelemeler: 729.

DOĞAN, K., Y.KONCA, M.ÇÖRDÜK, ve N.CEYLAN, 1992. Kafes Yumurta Tavuğu Rasyonlarında Kanola (Glukozinalatı Düşük Kolza) Küspesinin Kullanılma Olanakları. A.Ü.Ziraat Fakültesi Yıllığı. Cilt 41. Fasikül 1-2. S:321-330.


BİLİMSEL DERGİLERDEKİ YAYINLAR

CEYLAN,N., 2012. GDO Sütte Ne Arar ? TÜSEDAD Dergisi. Ocak-Şubat 2012 Sayısı.Yıl 3, Sayı 12. Sayfa:4-5.

CEYLAN, N., 2012. Balıktan İneğe Her Yer GDO. Radikal Gazetesi, 3 Ocak 2012. Sayfa :6-7.

CEYLAN, N., ÇÖRDÜK,M.,OKUR,N.,ERTAŞ,S.,CAN,U.,2007.Etlik Piliç Yemlerinde Alphamune G (Prebiyotik) Kullanılmasının Performans, Bağırsak Mikroflorası ve Bağışıklık Sistemi Üzerine Etkileri. Beypiliç Kanatlı Arge Yayınları. 23 s.

CEYLAN, N., 2005.Besleme ve Kanatlı Ürün Kalitesi İlişkisi. Yem Magazin. Sayı: 39. s:27-31.

CEYLAN, N., 2005.GDO Yemler ve Sağlıklı Tavuk Üretimi. Damla Dergisi. Sonbahar 2005. sayı 3; s:1-9 CEYLAN, N. ve TUNÇER, E., 2000. Pelet Kalitesi ve Kanatlı Besleme Yönünden Önemi. Yem Magazin. Sayı: 24, s:38-51.

ZİNCİRLİOĞLU, M., K.MUTLU, A.YILMAZ, N.CEYLAN, H.GÖKOĞLU, S.YİGİT, A.M.YILMAZ., 1997. Değişik Ruminant Yem Hammaddelerinde Bazı Enerji Değerlerinin Belirlenmesi Üzerine Araştırma. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı. Ankara İl Kontrol Laboratuarı Yayınları. 32 (27) 68 s.

CEYLAN, N., İ.ÇİFTÇİ, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU, E.TOKER, 1996. Ankara İli Yem Fabrikalarında Üretilen Bazı Karma Yemlerde Karışım Homojenitesi Üzerinde Bir Araştırma. Yem Magazin. Sayı 14, s. 32-37.

CEYLAN, N., A.R. AKYILDIZ, 1989. Tam Yağlı Soya ve Kalite Kriterleri. Yem Sanayi Dergisi.. Sayı: 62, P: 3-12. ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, 1989. Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Yeni Gelişmeler Yem Sanayi Dergisi. Sayı:65, S:8-15..

CEYLAN, N., 1993. Kanatlı Yemlerinde Amino Asit Sindirilebilirliğinin Tesbiti ve Bu Değerlerin Kanatlı Rasyonu Formülasyonunda Kullanılmasının Önemi. Yem Magazin. Sayı: 5, s:18-22.


ULUSLARARASI KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER

1-CEYLAN NECMETTİN,KOCA SAİT (2017).  Updates in Ca and P Requirements of Broiler Chickens.  4th INTERNATIONAL POULTRY MEAT CONGRESS, 202(205) (Tam Metin Bildiri/Davetli Konuşmacı)(Yayın No:3779898)

2-ÇENESİZ ALİ ANIL,ÇİFTCİ İBRAHİM,CEYLAN NECMETTİN (2017).  Comparision Of DL- And L- Methionine In Corn-Soybean-MealBased Broiler Diets’xx.  21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017 (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3781046)

3-GOLZAR ADABİ SHAHRAM,CEYLAN NECMETTİN,ÇİFTCİ İBRAHİM,KIYAK ALİ OĞUZ,HESS VİNCENT (2017).  Effect of leucine and valine level and glutamic acidglycinein lowproteinbroiler grower diets.  21st European Symposium on Poultry Nutrition (ESPN 2017 (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3781076)

4-EVRENKAYA ESRA,CEYLAN NECMETTİN (2017).  Effects of Mycotoxins on Nutrient Digestibility and Feed Passage.  4th INTERNATIONAL POULTRY MEAT CONGRESS (Özet Bildiri/Poster)(Yayın No:3780943)

5-ÇENESİZ ALİ ANIL,CEYLAN NECMETTİN,ÇİFTCİ İBRAHİM,YAVAŞ İSMAİL,TAŞKESEN HULİSİ OZAN,KIYAK ALİ OĞUZ,MUELLER MARIO (2017).  Effects of Guanidino Acetic Acid Supplementation and Energy Level of Broiler Diets with Poultry By-Product Meal on Growth Performance and Meat  Quality.  4th INTERNATIONAL POULTRY MEAT CONGRESS, 102(106) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

6-TAŞKESEN HULİSİ OZAN,CEYLAN NECMETTİN (2017).  Effects of Pellet Quality on Broiler Nutrition.  4th INTERNATIONAL POULTRY MEAT CONGRESS, 259(259) (Özet Bildiri/Poster)

7-ÇİFTÇİ İBRAHİM,CEYLAN NECMETTİN (2016).  Efficiacy of Novel Microbial 6 Phytase in Broiler Diets Based on Corn and Soybean Meal.  1st International Animal Nutrition Congress, 242(243) (Tam Metin Bildiri/Poster)

8-CEYLAN NECMETTİN,ÇiFTÇİ İBRAHİM (2016).  Effects of Novel 6 Microbial Phytase in Laying Hen Diets Based on Corn and Soybean Meal on Performance  Egg Quality  and Phosphorus Utilization.  1st International Animal Nutrition Congress, 30(31) (Tam Metin Bildiri/Sözlü Sunum)

9-YAVAŞ İSMAİL,GONCA SINACI,CEYLAN NECMETTİN (2015).  Effects of Beta Mannans as Antinutritional Factor in Broilers and   Mannanase Enzyme to Alleviate It.  3 rd International Poultry Meat Congress, 194-194. 

10-CEYLAN NECMETTİN,YAVAŞ İSMAİL,ÇENESİZ ALİ ANIL,NEJLA KAHRAMAN,SEMRA GÜDER (2015).  Effects of Herbal Vitamin D3 Supplemantation and Calcium  Phosphorus Level on Growth Performance and Bone Development of Broilers.  3rd International Poultry Meat Congress, 79-85. (Tam Metin Bildiri/)

11-CEYLAN NECMETTİN (2015).  Piliç Eti Üretiminde Gerçekler ve Yalanlar.  3rd International Poultry Meat Congress, 268-273. (Tam Metin Bildiri/)

12-PAMUKÇU ÖZGE,CEYLAN NECMETTİN (2015).  Effects of Selenium and It s Source on Broiler BreederPerformance  Reproduction and Posthatch Chick Quality.  3rd International Poultry Meat Congress, 190-190. 

13-ADABİ SHAHRAM GOLZAR,CEYLAN NECMETTİN,ÇİFTÇİ İBRAHİM (2015).  Effect of Digestible Valine and Leucine Level of Broiler Grower Diet Based on Corn and Soybean Meal on Performance and Intestinal Development.  3rd International Poultry Meat Congress, 100-105. (Tam Metin Bildiri/)

14-CEYLAN,N., ÇÖRDÜK.M., KIYAK,A.O., ÇAKMAK,F., TAŞKESEN,O. 2013. Effects of Enzyme Supplementation and Energy Density on Performance and Carcass Parameters of Broilers Fed Corn-Soy Based Diets. 2nd International Poultry Meat Congress. 24-28 Nisan 2013 Antalya. (Kremlin Palace & Topkapı Palace) Proceedings.P:335-341

15-CEYLAN,N.,ÇİFTÇİ,İ.2013.Latest Experience with Phytase in Poultry. DSM European Poultry Symposium. Istanbul, November 2013

16-ÇİFTÇİ, İ., N. CEYLAN, M. VADIE, A.O. KIYAK, N. KAHYA, F.ÇAKMAK, S.G. ADABI. 2011.The Efficacy of a Novel Microbial 6-Phytase on the Performance and Phosphorus Utilization in Broiler Chickens. 18th European Symposium on Poultry Nutrition. Working Group 2 of WPSA. 31 October-04 November 2011. Cesme. Turkey. P:750-754

17-CEYLAN, N., KOCA, S., OKUR, N:, AKDENİZ, G., 2011. Effects of Protease Supplementation into Broiler Diets Decreased Level of Protein and/or Amino Acids on Performance and Blood Parameters. 1st International Poultry Meat Congress. 11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings. P:202-

19-18-KIYAK, A.O., CEYLAN, N., ÇÖRDÜK, M., ÇAKMAK, F., ADABI, S:G., 2011. Effects of Growth Stimulating Herbal Extract Mixture on Broiler Performance and Carcass Quality. 1st International Poultry Meat Congress. 11-15 May, 2011.Silence Beach Resort-Antalya, Turkey. Proceedings. P:357-

20-ILDIZ, F., N.,CEYLAN, M.ÇÖRDÜK, B. BAŞ 2009. Effects of Gamma Irradiated Barley and Wheat on Performance and meat safety of Broilers. 2nd Mediterraean Summit of WPSA. .4-7 october, Antalya. p:481-487.

21-CEYLAN, N., M.ÇÖRDÜK, A.GRİGOROV, S.CANGIR.2009. Effects of phytase supplemantation and phosphous level of corn-soy based broiler diets on performance and bone development.2nd Mediterraean Summit of WPSA .4-7 october, Antalya. p:425-431

22-ADABİ, S.G., T. FARAHVASH, N. CEYLAN, S. NOUMİ, J. DAVOİDİ 2008. Enrichment of Eggs with Omega-3 Polyunsaturated Fatty Acids and Efects of L-Carnitine Supplementation. International Egg Symposium. The return of Good Eggs. November 26-28 , İstanbul. P:28-37

23-MIZRAK, C., and N. CEYLAN, 2008. Effects of Organic Boron Supplementation on Egg Quality of Laying Hen Breeders. nternational Egg Symposium. The return of Good Eggs. November 26-28 , İstanbul. P:176-186

24-.E.SCHEIDELER, C.L,NOVAK, U.PUTHPONGSIRIPON, H.YAKOUT, N.CEYLAN.2004. Nutritional Aspects of Egg Quality. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004, İstanbul, p:361

25-N.CEYLAN, İ.CİFTÇİ, C.MIZRAK, Z.KAHRAMAN,H.EFİL.2004. Effects of Dietary Oil Sources Included ın Two Levels on Performance of Layıng Hens and The Fatty Acid and Cholesterol Composition of Eggs. XXII World Poultry Congress, June 8-13 2004, İstanbul, p:362

26-CEYLAN,N. and S.E. SCHEIDELER. 1999.Effects of Eggshell 49, Ca Level and Hen Age on Performance and Egg Shell Quality. Biotechonology in the Feed Industry. Proceedings of Altech’s 15th Annual Symposium. Nothingham University Press. Nothingham. p.61-73

27-CEYLAN, N., E.TUNÇER., D.GÖKÇEYREK VE E. YENİCE.,1999. Yumurta Tavuklarının Beslenmesinde Organik-Mineral(Şelat) Bileşiklerin Önemi. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:179-184

28-CEYLAN, N., E.YENİCE, D.GÖKÇEYREK ve E.TUNÇER, 1999. İnsan Beslenmesinde Daha Sağlıklı Yumurta Üretimi Yönünde Kanatlı Besleme Çalışmaları. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:300-307

29-CEYLAN, N., Ş.SARICA ve Ü.GÜRSOY.1999. Kanatlı Yemlerinde Fitin Fosfor Yarayışlılığını Artırmaya Yönelik Uygulamalar. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:321-329 ÇİFTÇİ.İ. ve N. CEYLAN.1999. Mısır-Soya Ağırlıklı Kanatlı Rasyonlarında Enzim Kullanılması. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. 3-6 Haziran, İstanbul. s:330-335

30-GÜNAL, M., N.CEYLAN, Ş.ÇALIŞKANER, 1995. Çavdar İçeren Broyler Rasyonlarına İlave Edilen Antibiyotik ve Enzimin Besi Performansı ve Bazı Barsak Parametrelerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. YUTAV 95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı İstanbul. S: 145-162.

31-CEYLAN, N., M.GÜNAL, M.ÇÖRDÜK, Y.KONCA ve Ş.ÇALIŞKANER, 1995. Eprin ve Paprin Tek Hücre Proteinlerinin Protein Kalitesi Üzerinde Biyolojik Bir Araştırma. YUTAV 95. Uluslararası Tavukçuluk Fuarı ve Konferansı. İstanbul. S: 534-543.

32-ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, İ.ÇİFTÇİ, A.YILMAZ ve Ş.ÇALIŞKANER, 1993. Etlik Piliç Yemlerinde Sodyum Bikarbonat Kullanım Olanakları. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 13-14 Mayıs, İstanbul. S:256-266.

ULUSAL KONGRELERDE SUNULAN BİLDİRİLER

1-CANGIR,S., CEYLAN,N. 2013. Yumurta Tavuğu Yemlerinde Besin Maddesi Yoğunluğu ve Enzim Uygulamasının Performans ve Bazı Yumurta Özelliklerine EtkisVII. Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslarası Katılımlı), 26-27 Eylül, Ankara. Kongre Kitabı, s:227-231.

2-YILDIZ, T., N. CEYLAN .2011.Yumurta Tavuğu Yemlerinde Gama Işınlanmış Buğday ve Arpa Kullanılmasının Performans ve Yumurta Kalitesi Üzerine Etkisinin Belirlenmesi. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:269-273.

3-CEYLAN, N., S. KOCA, N. OKUR, U. CAN.2011.Protein ve Amino Asit Yoğunluğu Düşürülmüş Etlik Piliç Yemlerine Proteaz İlavesinin Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:338-342. CEYLAN, N., N. OKUR, G. AKDENİZ, S.G. ADABİ, R. EİSABEOGLU, A.O.KIYAK, F. ÇAKMAK. 2011.Etlik Piliç Yemlerinde Fitaz ve Ksilanaz Enzimlerinin Ayrı Ayrı ve Birlikte Kullanılmasının Performans ve Kemik Gelişmesi Üzerine Etkileri. VI.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi (Uluslararası Katılımlı). 29 Haziran-2 Temmuz 2011. Ondokuz Mayıs Üniversitesi. Samsun. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:343-348. CEYLAN, N., S.KOCA, N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farklı Düzeylerde Tam Yağlı Soya Kullanımı ve Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir Araştırma. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ.

4-YENİCE, E.,MIZRAK,C.,YILDIZ,T., CAN,M., ATİK,Z.,CEYLAN,N. 2009.Aflatoksin İçeren Yumurta Tavuğu Yemlerine Bentonit ve Mannanoligosakkarit İlavesinin Performans, Yumurta Kalite Kriterleri, Bazı Kan ve Sindirim Özelliklerine Etkileri. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:144-150.

5-CEYLAN, N., S.KOCA, N.OKUR, G.AKDENİZ, U.CAN. 2009. Etlik Piliç Yemlerinde Farkli Düzeylerde Tam Yağli Soya Kullanimi Ve Vitamin E’nin Etkisi Üzerine Bir Araştirma. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabi, S:97-103. MIZRAK,C., CEYLAN,N. 2009.Damızlık Yumurta Tavuğu Yemlerine Farklı Seviye ve Formda Bor İlavesinin Performans, Kemik Gelişimi ve Bazı Kan Parametreleri Üzerine Etkisi. V.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 30 Eylül- 3 Ekim 2009 Çorlu,Tekirdağ. Kongre Tam Metinler Kitabı, s:130-138.

6-CEYLAN,N., 2009.Hayvan Beslemede Gıda Güvenliği ve GDO Yemler.I.Gıda Güvenliği Kongresi.3-5 Aralık 2009. İstanbul Harbiye Askeri Müze ve Kültür Merkezi. Kongre Bildiriler Kitabı.

7-CEYLAN; N.2007. Genetik Modifiye Yemler , Hayvanlar üzerindeki Etkileri ve AB Mevzuatı. Avrupa Birliği Uyum Sürecinde Türkiye Tavukçuluğu Sempozyumu,2007 Tam Metinler Kitabı s:115-122 ÇÖRDÜK, M., CEYLAN, N. TOPRAK,N., TEL,Y., 2007. Etlik Piliç Yemlerine Organik Asit, Prebiyotik, Bitkisel Ekstrakt ve Probiyotik İlavesinin Performans ve Bağırsak Mikroflorası Üzerine Etkileri. IV.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi, 24-28 Haziran, Uludağ Bursa. Tam Metinler Kitabı s:325-329.

8-ÇEVİK, A.F., ve CEYLAN, N. 2005. Etlik Piliç Yemlerine L – Karnitin İlavesinin Performans ve Karkas Özelliklerine Etkileri, III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 7-10 Eylül Adana. Tam Metinler Kitabı s:391-396.

9-GÜNAYDIN, N., ve CEYLAN, N.2005. Mısır-Soya Ağırlıklı Etlik Piliç Yemlerine Enzim İlavesinin Performans ve Viskozite Üzerine Etkileri. III.Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 7-10 Eylül Adana. Tam Metinler Kitabı s:397-402.

10-CEYLAN, N., ÇİFTÇİ,İ., KAHRAMAN,Z., MIZRAK,C.,2003. Yumurta Tavuğu Yemlerinde Humat Bileşikler (Farmagülatör Dry Plus) Kullanımının Performans, Yumurta Kalitesi ve Barsak Mikroflorası Üzerine Etkileri. II Ulusal Hayvan Besleme Kongresi. 18-20 Eylül, Konya

11-AKBAY, R., YALÇIN, S., CEYLAN, N. ve OLHAN, E., 2000. Türkiye Tavukçuluğunda Gelişmeler ve Hedefler. V.Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 17-21 Ocak 2000 Ankara. S:795-810. ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN, A.AKSOY, M.VURAL, 1995.Karma Yem Üretimi ve Sorunları. Türkiye Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi 9-13 Ocak 1995 Ankara. s: 983-988.


ULUSLARARASI KONGRELERDEKİ POSTERLER

CEYLAN,N., SCHEIDELER,S.E. and SEFTON, T., 2000 .Effects of Calcium Level and Chelated Mn and Zn on Performance and Egg Quality in Layers at Different Lay Period. XXI World Poutry Congress. 20-24 August. Montreal , Canada. Abst.no:565 SCHEIDELER,S.E. and N.CEYLAN., 1999. Effects of Mn and Zn Proteinate(Eggshell-49) on Egg Shell quality in Laying Hens. VIII European Symposium on Egg Quality and Egg Products. Vol. II. P:187-192. Bologna, Italy. ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU and M.YELDAN, 1993. The Effects of the Formülation of Broiler Diets With Various Protein Sources on Total and Digestible Amino Acids on the Performance 44 th Annual Meeting of the EAAP. Aarhus, Denmark, 16-19 August. Volume I. p. 380-381 ÇİFTÇİ, İ., N.CEYLAN, A.YILMAZ, M.ZİNCİRLİOĞLU ve M.YELDAN, 1993. Etlik Piliç Rasyonlarını Sindirilebilir Amino Asit Esasına Göre Hazırlamanın Avantajları. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 13-14 Mayıs, İstanbul. s.541-553. ULUSAL KONGRE POSTERLERİ CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Etlik Piliç Yemlerinde Kullanılan Farklı Yağ Kaynaklarının Et Kalitesine Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:143. YENİCE, E., ÇİFTÇİ, İ. ve CEYLAN, N., 2002. Tüy Unu İşleme Metotları ve Yem Değerine Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:144. ERDOĞDU, Ö., TOKER, E., CEYLAN, N. ve ÇİFTÇİ, İ., 2002. Kanatlılarda Yağdan Yararlanım ve Bunu Etkileyen Faktörler. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:146 CEYLAN, N. ve ÖZTÜRK, E., 2002. Bağışıklık Sistemi Üzerine Beslemenin Etkisi. III. Ulusal Zootekni Bilim Kongresi. 14-16 Ekim Ankara. s:145 BİLİMSEL TEZ ÇALIŞMALARI Yüksek Lisans Tezi CEYLAN, N., 1989. Arpa Ağırlıklı Broyler Rasyonlarına Enzim Katılmasının Yem Değeri Üzerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Doktora Tezi CEYLAN, N., 1993. Türkiye'de Üretilen Proteince Zengin Yem Maddelerinin Değerleri Üzerinde Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Doktora Tezi). KİTAPTA BÖLÜM YAZARLIĞI CEYLAN, N., 2001. Hayvan Beslemede Mineraller, Vitaminler ve Stabilite. Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesinde Temel Prensipler ve Karma Yem Üretiminde Bazı Bilimsel Yaklaşımlar. Figür Tanıtım Reklam ve Matbacılık. İstanbul. ISBN 975-97831-0-X. S:427-476 

KİTAPTA BÖLÜM YAZARLIĞI

CEYLAN, N., 2001. Hayvan Beslemede Mineraller, Vitaminler ve Stabilite. Çiftlik Hayvanlarının Beslenmesinde Temel Prensipler ve Karma Yem Üretiminde Bazı Bilimsel Yaklaşımlar. Figür Tanıtım Reklam ve Matbacılık. İstanbul. ISBN 975-97831-0-X. S:427-476


ÇEVİRİLER 

1-ZİNCİRLİOĞLU, M., N.CEYLAN. 1988. Kanatlı Rasyonlarında Yağın Önemi. Uluslararası Tavukçuluk Sempozyumu. 6 Nisan 1988 Ankara. s: 1-17. 

2-CEYLAN, N., 1991. Rasyonun Fiziksel Yapısının (Tekstürünün) Etlik Piliçlerde Performans Üzerine Etkisi. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 22-25 Mayıs İstanbul. s:111-112. 

3-CEYLAN, N., 1991. Anzim İlave Edilmiş veya Edilmemiş Guar Küspesi ile Beslenmiş Etlik Piliçlerin Performansı. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi. 22-25 Mayıs İstanbul. s: 166-170. CEYLAN, N., 1993. Mısır Yerine, Yaygın Olmayan Karbonhidrat Kaynaklarını İçeren Rasyonlarla Beslenen Etlik Piliçlerde Performans, Besin Maddesinden Yararlanma ve Karkas Kalitesi. Uluslararası Tavukçuluk Kongresi 93. İstanbul. S:237-249. 

4-CEYLAN, N. 1993. Kanatlıların Hastalık Durumunda Beslenmesi Uluslararası Tavukçuluk Kongresi 93. İstanbul. S: 310-347. 

5-CEYLAN, N. 1994. Hayvan Beslemede Büyütme Faktörü Büyüme Uyarıcı ve Protein Kaynağı Olarak Tek Hücre Proteni. 2. Uluslararası Yem Kongresi ve Sergisi. 6-8 Nisan 1994. Kuşadası. 

6-CEYLAN,N.,1999.Karma yem Üretiminde Kalite Kontrolü. Yem Magazin Dergisi. s:51-56 

7-CEYLAN, N., VE DEDE, N.N.2005. Tavuk ve Hindilerin Besin Maddesi İhtiyaçları. Yem Magazin dergisi.sayı 40: s:67-77

BİLİMSEL TEZ ÇALIŞMALARI

Yüksek Lisans Tezi

CEYLAN, N., 1989. Arpa Ağırlıklı Broyler Rasyonlarına Enzim Katılmasının Yem Değeri Üzerine Etkisi Üzerinde Bir Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Yüksek Lisans  Tezi).

 Doktora Tezi

CEYLAN, N., 1993. Türkiye'de Üretilen Proteince Zengin Yem Maddelerinin Değerleri Üzerinde         Araştırma. A.Ü.Fen Bilimleri Enstitüsü (Yayınlanmamış Doktora Tezi).