ARŞ.GÖR. FATMA GÜLER    
Adı : FATMA
Soyadı : GÜLER
E-posta : fguler@ankara.edu.tr
Tel : 0 (312) 203 33 00
Ünvan : ARŞ.GÖR.
Birim : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bölüm : Gıda Mühendisliği
Kişisel Akademik Bilgiler

EĞİTİM BİLGİLERİ                

 

Doktora:                    Ankara Üniversitesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

                                    2015 – Devam 

 

Yüksek Lisans:         Ankara Üniversitesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

                                   2012 – 2014

 

Lisans:                      Ankara Üniversitesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

                                   2007 – 2012


 

AKADEMİK GÖREVLER                                                               

Araştırma Görevlisi:           Ankara Üniversitesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

                                               03.2016 – Devam

Ziyaretçi Doktora Öğrencisi:  KU Leuven  –  Kimya Mühendisliği Bölümü                                                           

                                                   07.2019-09.2019

Ziyaretçi Araştırmacı:           Lund Üniversitesi- Kimya Bölümü

                                                 06.2017-09.2017

Araştırma Görevlisi :     Bülent Ecevit Üniversitesi – Gıda Mühendisliği Bölümü

                                                 05.2014 – 03.2016 

 

YAYIN LİSTESİ

1Semerci, I., Guler, F., Ersan, G., Soysal, K., Ozturk, O., Altinisik, H., Tirpan, S., Ozcelik, F. 2019.  Assessment of a Protic Ionic Liquid with  Respect to Fractionation and Changes in the Structural Features of Hardwood and Softwood. Bioresource Technology Reports, 100334.



2) Semerci, I, Güler, F. 2019. Pretreatment of Crop Wastes from Edible Biomass with a Protic Ionic Liquid, International Journal of Renewable Energy Research, 9 (1), p. 17-23.

 

3) Semerci, I, Güler, F. 2018.  Protic Ionic Liquid as Effective Agents for Pretreatment of Cotton Stalks at High Biomass Loading, Industrial Crops and Products, 125, 588-595.


4) Aronsson, A., Güler, F., Petoukhov, M.V., Crennell, S.J., Svergun, D.I., Linares-Pastén, J.A., Nordberg Karlsson, E. 2018. Structural Insights of Rmxyn10A – A Prebiotic-Producing GH10 Xylanase With A Non-Conserved Aglycone Binding Region, BBA- Proteins and Proteomics 1866, 292–306.


 

5) Güler, F., Özçelik, F. 2017. An Adaptation Strategy to Improve the Proteolytic Activities of Lactic Acid Bacteria Isolated From Pickles. Gıda, 42(5), 561-567, Doi:10.15237/gida.GD17060.