ARŞ.GÖR. FATMAGÜL HAMZAOĞLU    
Adı : FATMAGÜL
Soyadı : HAMZAOĞLU
E-posta : hamzaogluf@ankara.edu.tr
Tel : 0312 203 33 00/3692
Ünvan : ARŞ.GÖR.
Birim : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bölüm : Gıda Mühendisliği
Kişisel Akademik Bilgiler

   KİŞİSEL BİLGİLER

   Ad Soyad: Fatmagül HAMZAOĞLU

   Doğum Yeri / Tarihi: Ankara / 1990

   Uyruk:TR

   EĞİTİM

   Doktora               :  Ankara Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği ABD (2016-Devam ediyor)


Yüksek Lisans        :  Ankara Üniversitesi / Fen Bilimleri Enstitüsü / Gıda Mühendisliği ABD (2013-2016)

 

Lisans                     : Ankara Üniversitesi / Mühendislik Fakültesi / Gıda Mühendisliği Bölümü (2008-2013)


   ÇALIŞMA ALANLARI


Kütle ve Enerji Denklikleri, Reaksiyon Kinetiği
 


    PROJELER

  •  “Kayısıların güneşte kurutulması ve farklı sıcaklıklarda depolanması süreçlerinde meydana gelen esmerleşme üzerine SO2 konsantrasyonu, polifenol oksidaz aktivitesi ve kayısı bileşenlerinin etkisi”

TÜBİTAK-TOVAG tarafından desteklenmiştir. (bursiyer)
  •  “Vişne nektarlarının renginin ve renk stabilitesinin kopigmentasyon etkisi ile artırılması ve depolama boyunca renkte meydana gelen değişimler”
TÜBİTAK-TOVAG tarafından desteklenmektedir. (bursiyer)
   

YAYINLAR

  • Türkyılmaz, M., Hamzaoğlu, F. and Özkan, M. Combined use of hydrocolloids in pomegranate juice and their effects on clarification and copigmentation. International Journal of Food Science & Technology. (Kabul edildi)
  • Türkyılmaz, M., Hamzaoğlu, F. and Özkan, M. 2019. Effects of sucrose and copigment sources on the major anthocyanins isolated from sour cherries. Food Chemistry281, 242-250.
  • Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M. and Özkan, M. (2018) Effect of SOon sugars, indicators of Maillard reaction and browning in dried apricots during storage. Journal of the Science of Food and Agriculture, 98(13), 4988-4999.
  • Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M. and Özkan, M. (2018) Amino acid profile and content of dried apricots containing SO2 at different concentrations during storage. Quality Assurance and Safety of Crops & Foods, 10(4), 361-369.

SUNUMLAR & KONFERANSLAR

  • Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M., Özkan, M. Effect of various SO2 concentrations on sugars and amino acids in sulfured dried apricots. 4th International Conference and Exhibition on Food Processing & Technology, p. 153, 10-12 August 2015, London, UK. (Fatmagül Hamzaoğlu tarafından sunulmuştur.)
  • Hamzaoğlu, F., Altındağ, M., Salur, A., Türkyılmaz, M., Özkan, M. Effects of organic acids, sugars and amino acids on browning of dried apricots containing SO2 at different concentrations during storage. 30th EFFoST International Conference, Targeted Technology for Sustainable Food Systems, 28-30 November 2016, Vienna, Austria.   (Mehmet Özkan tarafından sunulmuştur.)
  • Sevindik, H., Hamzaoğlu, F., Özkan, M.,  Türkyılmaz, M.  Thermal stabilities of lycopene and β-Carotene in pink grapefruit juice and tomato pulp.  19th International Conference on Food Processing & Technology, p. 120, 23–25 October 2017, Paris, France. (Fatmagül Hamzaoğlu tarafından sunulmuştur.)
  • Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M.,  Özkan, M.  Use of hydrogen peroxide to remove sulfur dioxide from oversulfitted dried apricots.  19th International Conference on Food Processing & Technology, p. 121, 23–25 October 2017, Paris, France. (Fatmagül Hamzaoğlu tarafından sunulmuştur.)
  • Bay, A., Güney, H.G., Gülseven, E., Emektar, K., Ayhan, M., Hamzaoğlu, F., Özkan, M., Türkyılmaz, M. Copigmentation effect of amino acids on the stability of anthocyanins in orange and pomegranate mixed juices duiring storage. 31st Effost International Conference, 13–16 November 2017, Barcelona, Spain. (Mehmet Özkan tarafından sunulmuştur.)
  • Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M., Özkan, M. Effect of various copigment sources on the stabilities of anthocyanins isolated from sour cherry juice concentrates during storage. 31st Effost International Conference,13–16 November 2017, Barcelona, Spain. (Mehmet Özkan tarafından sunulmuştur.)
  • Erdal, E., Soysal, H., Öztürk, A., Sarı, E., Göçmen, M., Hamzaoğlu, F., Türkyılmaz, M. ve Özkan, M. Effect of various amino acids and pHs on the therma stability of anthocyanins in strawberry juice. 3rd International Congress on Food Tecnology. 10–12 October 2018, Cappadocia, Turkey. (Fatmagül Hamzaoğlu tarafından sunulmuştur.)
  • Dıblan, S., Menevşeoğlu, A., Türkyılmaz, M., Hamzaoğlu, F. ve Özkan, M. Changes in polyphenols and antioxidant activity in strawberry juice concentrates during storage at various temperatures. 3rd International Congress on Food Tecnology. 10–12 October 2018, Cappadocia, Turkey. (Fatmagül Hamzaoğlu tarafından sunulmuştur.)
  • Özkan, M., Hamzaoğlu, F. ve Türkyılmaz, M. Exposure of oversulfitted dried apricots to hot-air flow for the removal of sulphur dioxide. 4th International Conference on Food Chemistry and Technology. 5–7 November 2018, Berlin, Germany. (Mehmet Özkan tarafından sunulmuştur.)
  • Türkyılmaz, M., Yemiş, O., Hamzaoğlu, F. ve Özkan, M. Changes in anthocyanins in black carrot juice concentrate storage at various temperatures. 4th International Conference on Food Chemistry and Technology. 5–7 November 2018, Berlin, Germany. (Mehmet Özkan tarafından sunulmuştur.)