ARŞ.GÖR. BETÜL ARSLAN    
Adı : BETÜL
Soyadı : ARSLAN
E-posta : arslanb@ankara.edu.tr
Tel : 0312 203 33 00 / 3655
Ünvan : ARŞ.GÖR.
Birim : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bölüm : Gıda Mühendisliği
Kişisel Akademik Bilgiler
Eğitim

Lisans

Gıda Mühendisliği, Atatürk Üniversitesi

2009 - 2013

Y.L.

Gıda Mühendisliği, Ankara Üniversitesi

2013 - 2016

Doktora

Gıda Mühendisliği, Ankara Üniversitesi

2016 -

 

Akademik Görevler

Araştırma görevlisi

Erzincan Üniversitesi

2017 - 2018

Araştırma görevlisi

Ankara Üniversitesi      

2018 -



Uluslararası hakemli dergilerde yayınlanan makaleler (SCI,SSCI,Arts and Humanities)
Arslan, B., Soyer, A. 2018. Effects of chitosan as a surface fungus inhibitor on microbiological, physicochemical, oxidative and sensory characteristics of dry fermented sausages. Meat Science.
Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bildiriler
Arslan, B., Soyer, A. 2016. Effect of varying chitosan concentrations as a surface fungus inhibitor on microbial quality of fermented turkish sausage (sucuk). Proceedings Vol. II, pp: 325-332, The 62nd International Congress of Meat Science and Technology, 14-19 August, 2016, Bangkok, Thailand. (Betül Arslan tarafından sözlü olarak sunulmuştur.)

Soncu, E.D., Arslan, B., Ertürk, D., Çınar, G., Küçükkaya, S., Soyer, A. 2016. Microbiological, physicochemical and sensorial characteristics of Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils. 18th World Congress of Food Science and Technology, 21-25 August, 2016, Dublin, Ireland. Congress Proceedings, Abstract no. 1697. (Ayla Soyer tarafından poster olarak sunulmuştur.)

Soncu, E.D., Arslan, B., Ertürk, D., Çınar, G., Küçükkaya, S., Soyer, A. 2017. Microbiological and physicochemical changes in Turkish fermented sausages (sucuk) coated with chitosan-essential oils. 19th International Congress on Food Processing and Technology, 23-25 October, 2017, Paris, France. Congress Proceedings, Abstract no. 85. (Eda D. Soncu tarafından sözlü olarak sunulmuştur.)

Arslan, B., Soyer, A. 2017. Physicochemical, oxidative and sensory changes in chitosan coated fermented Turkish sausage (sucuk) during processing and storage. 19th International Congress on Food Processing and Technology, 23-25 October, 2017, Paris, France. Congress Proceedings, Abstract no. 85. (Betül Arslan tarafından poster olarak sunulmuştur.)

Soyer, A., Ozdemir, N., Erturk, D., Demirok S. E., Arslan, B. Effects of chitosan-essential oil coating on lypolytic, proteolytic and oxidative characteristics of dry fermented sausages during storage. 31th EFFoST International Conference, 13-16 November, 2017, Sitges, Spain. (Ayla Soyer tarafından poster olarak sunulmuştur.)

Projeler 

Sucuk Üretiminde Yüzey Küf İnhibitörü Olarak Kitosan Kullanımı (BAP), 2015-2016

Yabancı dil bilgileri;

Yıl: 2017

Sınav: YÖKDİL

Dönemi: Bahar

Puan: 82.5