PROF.DR. HAMDİ BARBAROS ÖZER    
Adı : HAMDİ BARBAROS
Soyadı : ÖZER
E-posta : adabarbaros@gmail.com, bozer@ankara.edu.tr
Tel : (312) 596 1739
Ünvan : PROF.DR.
Birim : ZİRAAT FAKÜLTESİ
Bölüm : SÜT TEKNOLOJİSİ ANABİLİM DALI
Kişisel Akademik Bilgiler



AKADEMİK KARİYER



Temmuz 2012-

Prof.Dr.      Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü

                            

Nisan 2009-Temmuz 2012

Prof.Dr.      Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi

                          Gıda Mühendisliği Bölümü

 

Mart 2006-Nisan 2009

Prof.Dr.         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

 

2000– 2006                  

  Doç.Dr.          Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

 

1998-2000                    

Yrd.Doç.Dr. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü

 

1992–1998                   

Araş.Gör.    Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü (1992-1994)           

                           Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü (1994- 1998)            

                           The University of Reading, School of Food Biosciences, Dairy Microbiology 

                           (1996-1997) ve Food Processing (1996-1997)


EĞİTİM


1994-1998                    

Doktora                                   The University of Reading, İNGİLTERE

                              “Rheological Properties of Labneh (Concentrated Yoghurt)”


1991-1994

Yüksek Lisans     Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü 


                 “Hidrojen Peroksit İllavesiyle Korunmuş Sütlerden Üretilen Yoğurtların Bazı Özellikleri”


1987-1991

Lisans                         Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Süt Teknolojisi Bölümü


1987

Ortaöğrenim                                  Ankara Mustafa Kemal Lisesi




İDARİ GÖREVLER


·         Abant İzzet Baysal Üniv. Senatörlüğü (2009-2012)

·         Abant İzzet Baysal Üniv. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanlığı (2009-2012)

·         Abant İzzet Baysal Üniv. Mühendislik-Mimarlık Fak. Yönetim Kurulu Üyeliği (2009-2012)

·         Abant İzzet Baysal Üniv. Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2009-2012)

·         Harran Üniversitesi Senatörlüğü (2000-2009)

·         Harran Üniversitesi Viranşehir MYO Müdürlüğü (2003-2009)

·         Harran Üniversitesi Birecik MYO Müdürlüğü (2000-2003)

·         ÖSYM Birecik İlçe Sınav Merkezi Yöneticiliği (2001- 2003 )

·         Harran Üniversitesi AB Ofisi Koordinatörlüğü (2004-2009)

·         Harran Üniversitesi AB 6.Çerçeve Programı Koordinatörlüğü (2003-2009)

·         Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Komisyonu (Araştırma Fonu) Yönetim Kurulu Üyeliği (2002-2009)

·         Harran Üniversitesi Strateji Hazırlama Komisyonu Üyeliği (2006-2009)

·         Harran Üniversitesi Sanayi Bakanlığı-KOSGEB İnceleme Kom. Başkanlığı (2000-2009)

·         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Fakülte Kurulu Üyeliği (2002-2005)

·         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Eğitim Komisyonu Üyeliği (1999-2001)

·         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanlığı (1999-2009)

·         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın Komisyonu Üyeliği ve Başkanlığı (1999-2009)

·         Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Proje Değerlendirme Komisyonu Üyeliği (2001-2009)

·         Ulusal Gıda Kodeksi Komisyonu Süt ve Süt Ürünleri Alt İhtisas Komisyonu Üyeliği (2007-2009)



AKADEMİK GÖREVLER


a) Assosiye Editörlük

·   International Journal of Dairy Science (2008-halen)

·   Current Research in Dairy Sciences (2008-halen)

·   American Journal of Food Technology (2008-halen)

 

b) Editörler Kurulu Üyeliği

·         African Journal of Agricultural Research, Member of Editorial Board (2007-halen)

·         Encyclopedia of Food Microbiology (Academic Press, UK) Bilim Kurulu Üyeliği (1997-1999)

 

c) Kongre/Sempozyum Bilim Kurulu ve Düzenleme Kurulu Üyeliği/

    Başkanlığı

·         GAP I. Tarım Kongresi Yürütme Kurulu Üyeliği  (1999)

·         GAP II. Tarım Kongresi Yürütme Kurulu Üyeliği (2001)

·         GAP III. Tarım Kongresi Yürütme Kurulu Başkanlığı (2003)

·         GAP IV. Tarım Kongresi Yürütme Kurulu Üyeliği (2005)

·         GAP V. Tarım Kongresi Yürütme Kurulu Başkanlığı (2007)

·         2000 GAP-Çevre Kongresi Yürütme Kurulu Üyeliği (2000)

·         Symposium on Recent Developments in Dairy Science and Technology (2004) Bilim Kurulu Üyeliği

·         International Conference on Sustainable Development and New Technologies for Agricultural Production in GAP Area, Düzenleme Kurulu Başkanlığı (2006)

·         1. Gıda Güvenliği Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2009)

·         Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Bilim Kurulu Üyeliği (2009)

·         Second International Molecular Methods in Food Microbiology Symposium and Workshop Series Bilim Kurulu Üyeliği (2010)

·         7. Gıda Mühendisliği Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2011)

·         Uluslararası Tarım ve Gıda Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2012)

·         3. Gıda Güvenliği Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2012)

·         Symposium on Advanced Non-thermal Processing in Food Technology Bilim Kurulu Üyeliği (2012)

·         Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu Bilim Kurulu Üyeliği (2012)

·         8. Gıda Mühendisliği Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2013)

·         4. Gıda Güvenliği Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2013)

·         1. Ulusal Probiyotik, Prebiyotik ve Fonksiyonel Gıdalar Kongresi Bilim Kurulu Üyeliği (2013)


BURSLAR


·         YÖK Yurtdışı Doktora Bursu (1994-1998 İNGİLTERE)


·         TÜBİTAK NATO Bilim Adamı Yetiştirme Bursu (NATO-BAYG B2) (2001 İNGİLTERE)


·         DAAD Bursu Münih Teknik Üniversitesi (2010  ALMANYA)



ÖDÜLLER

·         Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) Üniversite Ders Kitapları Telif ve Çeviri Eser Mansiyon Ödülü (2008)

 


PROJELER



A-   DPT Projeleri 

  • Harran Universitesi Pilot Süt İşletmesi Projesi (tamamlandı) Proje Lideri
  • A.İ.B.Ü. Kalite Kontrol ve Ar-Ge Mükemmeliyet Merkezi (2010-2012) Proje Lideri

  

B- TÜBİTAK Projeleri 

  • Ultrafiltrasyon Tekniği ile Üretilen Urfa Peynirlerinin Bazı Özellikleri ve Bazı Patojen

Mikroorganizmaların Urfa Peynirlerinde Canlı Kalma Sürelerinin Belirlenmesi (tamamlandı) Proje Lideri

  • Emülsiyon ve Ekstrüsiyon Teknikleri ile Koruma Altına Alınan Lactobacillus acidophilus ve Bifidobacterium bifidum’un Salamura Beyaz Peynirlerde Canlı Kalma Sürelerinin ve Son Ürünün Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi (tamamlandı) Proje Lideri
  • Peynir Yapımında Kesme Zamanının Ultrasonik Olarak Belirlenmesi (tamamlandı)

Proje Yardımcı Araştırıcısı

  • UF Edilmiş İnek, Koyun ve Keçi Sütleri Üzerine Pastörizasyon Seviyeleri ve Pıhtılaştırıcı Enzim Farklılılkarının Etkisi (tamamlandı) Proje Yardımcı Araştırıcısı

  

C- AB Projeleri 

  • Sürdürülebilir Sütçülük için Katılımcı Sütçülük Organizasyonu: Viranşehir Örneği. Proje Danışmanı


D- Araştırma Fonu Projeleri 

  • Fonksiyonel fermente peyniraltı suyu içeceği geliştirilmesi (Tamamlandı) Proje Lideri
  • Geleneksel süt ürünlerinden izole edilen potansiyel probiyotik Enterococcus spp.’lerin Angiotensin Convertıng Enzyme (ACE-I) inhibisyon aktivitelerinin belirlenmesi (Devam ediyor) Proje Lideri
  • İvesi cinsi koyun sütü kullanılarak geleneksel olarak üretilen Urfa peynirinden izole edilen laktik asit bakterilerinin identifikasyonu ve moleküler karakterizasyonu (Tamamlandı) Proje Lideri

 

E- Diğer kaynaklardan destekli projeler 

  • Şanlıurfa İlinde Satılan Süt ve Süt Ürünlerinin Kimyasal, Fiziksel ve Mikrobiyolojik Özelliklerinin Belirlenmesi ve Sonuçların Hedef Kitleye Yayımı (GAP-BKİ, tamamlandı) Proje Lideri


15 ADET BAP PROJESİ



AKADEMİK İLGİ ALANLARI



·         Fermente Süt Ürünleri Teknolojisi

·         Süt Kimyası ve Biyokimyası

·         Süt Ürünleri Reolojisi

·         Gıda Güvenliği ve HACCP

·         Enzim Teknolojisi

·         Membran Teknolojileri (UF, MF, RO, NF)

·         Fonksiyonel Süt Ürünleri


ULUSAL VE ULUSLARARASI BİLİMSEL DERGİLERDE HAKEMLİKLER



  • International Journal of Dairy Technology
  • International Journal of Food Microbiology
  • Journal of Dairy Research
  • journal of Dairy Science
  • International Dairy Journal
  • Journal of Food Biochemistry
  • ıtalian Journal of Food Science
  • african Journal of Agricultural Research
  • Le Lait (Dairy Science and Technology)
  • Journal of Food Science
  • Journal of the Science of Food and Agriculture
  • Critical Review in Food Science and Nutrition
  • Journal of Food Engineering
  • Food Chemistry
  • Small Ruminant Research
  • International Journal of Livestock Production
  • Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi


DİĞER HAKEMLİKLER VE GÖREVLER




·          Proje değerlendirme kurulu başkanı (KOSGEB Şanlıurfa Merkez Müd.)

·          Proje hakemi ve panelist (TUBİTAK)

·          Gıda standardı hakemi (TSE Genel Müdürlüğü)

·          Türk Gıda Güvenliği Derneği Danışma Kurulu Üyeliği

·          Süt Dünyası Dergisi Bilim Kurulu Başkanlığı

·          Avrupa Gıda Dergisi Bilim Kurulu Üyeliği

·          Akademik Gıda Dergisi Bilim Kurulu Üyeliği

·          Gıda Mühendisliği Dergisi Bilim Kurulu Üyeliği

·          SETBİR Bilim Kurulu Üyeliği 



TEZ DANIŞMANLIKLARI


    ·          11 adet Yüksek Lisans Tez Danışmanlığı

    ·          2 adet Doktora Tez Danışmanlığı 


JÜRİ ÜYELİKLERİ


·   2 adet Profesörlüğe Yükseltme Jürisi Üyeliği

·   6 adet Yüksek Lisans Tez Jüri Üyeliği

·   5 adet Doktora Tez İzleme Komitesi Üyeliği

·   9 adet Yardımcı Doçent Atama Bilim Jürisi Üyeliği

·   4 adet Doktora Jüri Üyeliği

·   4 adet Yüksek Lisans/Doktora/Yardımcı Doçent Atama Yabancı Dil Jürisi Üyeliği

·  4 adet Doçentlik Bilim Sınavı Jüri Üyeliği




VERDİĞİM DERSLER



·     Süt Teknolojisi (Lisans)

·     Fermente Süt ürünleri Teknolojisi (Lisans)

·     Süt Endüstrisinde Soğuk Tekniği (Lisans)

·     Süt Endüstrisinde Kalite Kontrol (Lisans)

·     Süt Endüstrisinde Kullanılan Enzimler (Yüksek Lisans)

·     Süt ve Ürünleri Reolojisi (Yüksek Lisans)



SERTİFİKALAR


·         Intercultural Communication (GAP-BKİ ve Kent State University)

·         Eğitim Becerileri Konferansları (Harran Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi)

·         AB Proje Hazırlama Eğitimi (GAP-BKİ)

·         AB Eğitim Kursu (Konrad Adenauer Vakfı/ATAUM) 


YABANCI DİL DÜZEYİ


Konuşma         :  Çok İyi                      Yazma :  Çok İyi                      Okuma :  Çok İyi


ÜYELİKLER


·         Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Üyeliği

·         Society of Dairy Technology Derneği Üyeliği

·         Gıda Güvenliği Derneği Danışma Kurulu Üyeliği

·         TEMA Vakfı Yaşamboyu Üyelik

·         Institute of Food Technologists (IFT) Üyeliği

·         Turkish Institute of Food Technologists and Engineers (TIFTE) Üyeliği

·         Süt Dünyası Dergisi Bilim Kurulu Başkanlığı



Bilimsel yayınlar listesi

SCI-KAPSAMINDA TARANAN DERGİLERDE YAYINLAR


5A-1. Özer, B.H., Robinson, R.K, Grandison, A.S.,ve Bell, A.E. 1997. Comparison of techniques for measuring the rheological properties of labneh (Concentrated Yoghurt). International Journal of Dairy Technology, 50 (4), 129-134.  

5A-2. Özer, B.H., Bell, A.E., Grandison, A.S. ve Robinson, R.K.1998. Rheological properties of concentrated yoghurt (labneh). Journal of Texture Studies. 29 (1), 67-79. 

5A-3. Özer, B.H., Robinson, R.K., Grandison, A.S. ve Bell, A.E. 1998. Gelation  properties of milks concentrated by different techniques. International Dairy Journal, 8, 793-799.  

5A-4. Lankes, H., Özer, B.H. ve Robinson, R.K.1998. The effect of elevated milk solids and incubation temperature on the physical properties of natural yoghurt. Milchwissenschaft. 53 (9), 510-513.

5A-5. Özer, B.H., Stenning, R., Grandison, A.S. ve Robinson, R.K. 1999. Effect of protein concentration on the properties and structure of concentrated yoghurts.  International Journal of Dairy Technology, 52 (4), 135-138.  

5A-6. Özer, B.H., Stenning, R., Grandison, A.S. ve Robinson, R.K. 1999. Rheology and microstructure of labneh (concentrated yoghurt). Journal of Dairy  Science, 82, 682-689.  

5A-7. Özer, B.H. ve Atamer, M. 1999. Some properties of yoghurt produced from milk preserved by hydrogen peroxide.Milchwissenschaft, 54(11), 618-621. 

5A-8. Özer, B.H ve Robinson, R.K. 1999. The behaviour of starter cultures in concentrated yoghurt (labneh) produced by different techniques. Lebensmittel- Wissenschaft und-Technologie, 32, 391-395.  

5A-9. Özer, B.H., Kırım, B. ve Atamer, M. 2000. Effect of hydrogen peroxide treatment on the quality of raw cream. International Journal of Dairy Technology, 53 (3), 83-86 

5A-10. Özer, B.H., Robinson, R.K. ve Grandison, A.S. 2002. Effects of elevation of total solids by ultrafiltration and reverse osmosis on thiol groups in milk. Milchwissenschaft, 57 (11/12), 609-611 

5A-11. Özer, B.H.; Atasoy, A.F. ve Akın, M.S. 2002. Some properties of Urfa cheese (a traditional white-brined Turkish cheese) made from bovine’s and ovine’s milk. International Journal of Dairy Technology 55 (2),94-99.  

5A-12. Özer, B.H. ve Atasoy, A.F. 2002. Effect of addition of aminoacids, treatment with b-galactosidase and use of heath-shocked cultures on the acetaldehyde level in yoghurt. International Journal of Dairy Technology 55 (4), 166-170. 

5A-13. Özer, B.H., Robinson, R.K. ve Grandison, A.S. 2003. Textural and microstructural properties of Urfa cheese (A white-brined Turkish cheese). International Journal of Dairy Technology, 56 (3), 171-176. 

5A-14. Özer, B.H., Grandison, A.S., Robinson, R.K. ve Atamer, M. 2003. Effects of lactoperoxidase and hydrogen peroxide on the rheological properties of yoghurt. Journal of Dairy Research, 70, 227-232. 

5A-15. Yılmaztekin, M, Özer B.H. ve Atasoy, A.F. 2004.Survival of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-02 in white-brined cheese. International Journal of Food Sciences and Nutrition, 55 (1), 53-60. 

5A-16. Özer, B.H., Atasoy, A.F., Yetişmeyen, A. ve Deveci, O. 2004. Development of roteolysis  in ultrafiltered Turkish white-brined cheese (Urfa type): Effect of brine concentration. Milchwissenschaft, 59 (3/4), 146-149. 

5A-17. Ozer, B.H., Uraz, G.,  Beyzi-Yılmaz, E. ve Atasoy, A.F. 2004. The effects of brine concentration and scalding on survival of some pathogens in Urfa cheese (A traditional white-brined Turkish cheese). International Journal of Food Science and Technology, 39 (7), 727-735. 

5A-18. Özer, D., Akın, S ve Özer B.H. 2005. Effect of inulin and lactulose on survival of L.acidopilus LA-5 and B.bifidum BB-02 in acidophilus-bifidus yoghurt. Food Science and Technology International, 11(1), 19-24. 

5A-19 Özer, B.H, Kırmacı, H.A., Öztekin, Ş., Hayaloğlu, A. ve Atamer, M.2007.Incorporation of microbial transglutaminase into non-fat yogurt production.International Dairy J.,17,199-207. 

5A-20. Hayaloğlu, A.A., Özer, B.H. ve Fox, P.F. 2008. Cheeses of Turkey: Varieties Ripened Under Brine. Dairy Science and Technology (Le Lait), 88, 225-244. 

5A-21. Atasoy, A.F., Yetişmeyen, A., Türkoğlu, H, ve Özer, B.H. 2008. Effects of heat treatment and starter culture on the properties of traditional Urfa cheeses (a white-brined Turkish cheese) produced from bovine milk. Food Control, 19(3), 278-285. 

5A-22. Özer, B.H., Uzun, Y.S. ve Kırmacı, H.A. 2008. Effect of Microencapsulation on Viability of Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 During Kasar Cheese Ripening. International Journal of Dairy Technology, 61(3), 237-244. 

5A-23. Koç, A.B. ve Özer, B.H. 2008. Nondestructive monitoring of renetted whole milk during cheese manufacturing. Food Research International, 41, 745-750. 

5A-24. Özer, B.H., Kırmacı, H.A., Şenel, E., Atamer, M. ve Hayaloğlu, A.A. 2009. Improving viability of Bifidobacterium bifidum BB-12 and Lactobacillus acidophilus LA-5 in white-brined cheese by microencapsulation. International Dairy Journal, 19, 22-29. 

5A-25. Özer, B.H. ve Kırmacı, H.A. 2009. Development of Proteolysis in White-Brined Cheese: Role of Microencapsulated Lactobacillus acidophilus LA-5 and Bifidobacterium bifidum BB-12 Used as Adjunct Culture. Milchwissenschaft, 64, 294-299. 

5A-26. Özer, B.H. ve Kırmacı, H.A. 2010. Functional Milks and Dairy Beverages. International Journal of Dairy Technology, 63(1), 1-15. 

5A-27. Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.A., Özer, B.H., Akçelik, M. ve Akkoç, N. 2011. Proteolytic properties of Turkish White-brined cheese (Beyaz peynir) made by using wild-type Lactococcal strains. International Journal of Dairy Technology,  64(3), 394-401. 

5A-28. Özer, B.H., Kırmacı, H.A., Hayaloğlu, A.AS., Akçelik, M. ve Akkoç, N. 2011. The effects of incorporating wild-type strains of Lactococcus lactis into Turkish white-brined cheese (Beyaz peynir) on the fatty acid and volatiles content. International Journal of Dairy Technology,  64(4), 494-501. 

5A-29. Tamime, A.Y., Wszolek, M., Bozanicv, R. ve Özer, B.H. (2011). Popular fermented Milks Made from Ovine and Caprine Milks - A Review. Small Ruminant Research, 101, 2-16. 

5A-30. Özer, B.H., Guyot, C. ve Kulozik, U. (2012). Simultaneous application transglutaminase and rennet in milk coagulation: effects of initial milk pH and renneting temperature. International Dairy Journal, 24, 1-7. 

5A-31. Kök-Taş, T., Seydim, A. C., Özer, B., Guzel-Seydim, Z. B. 2013.  Effect of different fermentation parameters on quality characterisitcs of kefir. Journal of Dairy Science, 96(2), 780-789. 

5A-32. Özer, B., Hayaloğlu, A. A., Yaman, H., Gürsoy, A. ve Şener, L. 2013. Simultaneous use of transglutaminase  and rennet in white-brined cheese production. International Dairy Journal DOI. 10.1016/j.idairyj.2013.02.001.

5A-33. Özer, B.H. 2004. Destructive effects of classical viscometers on the microstructure of yoghurt gel. Turkish Journal of Agriculture and Forestry, 28, 19-23.


DİĞER HAKEMLİ DERGİLERDE YAYINLAR


5B-1. Özer, B.H. 1999. Konsantre yoğurt jeli oluşumunda etkili faktörler. II. Hidrofobik ve iyonik interaksiyonların rolü. Gıda, 24 (4), 253-259.   

5B-2. Özer, B.H. 2000. Set tipi yoğurtlarda protein dağılımının pıhtı sıkılığı üzerine etkileri. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 4 (3-4), 1-12.   

5B-3. Özer, B.H. 2001. Konsantre yoğurt jeli oluşumunda etkili faktörler. I. SH/S-S Tiol/Disülfit aradeğişim reaksiyonlarının rolü. Gıda, 26 (5), 353-358. 

5B-4. Atasoy, A.F., Türkoğlu, H. ve Özer, B.H. 2003. Şanlıurfa ilinde üretilen ve satışa sunulan süt, yoğurt ve Urfa peynirlerinin bazı mikrobiyel özellikleri.Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7 (3/4), 77-83. 

5B-5. Türkoğlu, H., Atasoy, A.F. ve Özer, B.H. 2003. Şanlıurfa ilinde üretilen ve satışa sunulan süt, yoğurt ve Urfa peynirlerinin bazı kimyasal özellikleri. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi, 7 (3/4), 69-76. 

5B-6. Uraz, G., Coşkun, S. ve Özer, B. 2008. Microflora and Pathogen Bacteria (Salmonella, Klebsiella, Yersinia, Pseudomonas, Aeromonas, Escherichia coli, Staphylococcus aureus) In Urfa Cheese (A Traditional White-Brined Turkish Cheese). Pakistan Journal of Nutrition, 7(5), 630-635.


ORAL BİLDİRİLER


5C-1. Atamer,M., Özer, B.H. ve Güler, Z. 1995. laktoperoksidaz/ tiyosiyanat/ hidrojen peroksit aktivasyonu ile korunmuş sütlerden üretilen yoğurtların bazı nitelikleri üzerine araştırma. III. Milli Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu-YOĞURT.Milli Prodüktivite Merkezi Yayınları. No:548, 332-341. 

5C-2. Özer, B.H., Robinson, R.K, Grandison, A.S.,ve Bell, A.E. 1997. Rheological characteristics of labneh (concentrated yoghurt) produced by various concentration techniques. International Dairy Federation Symposium on  “Textural Properties of Fermented Milks and Dairy Desserts”, Vicenza, Italy, 181-185. 

5C-3. Özer, B.H. ve Akın, M.S. 1999. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde süt endüstrisinin  mevcut durumu. I.GAP Tarım Kongresi. Bildiriler Kitabı, Harran Üniversitesi, 26-28 Mayıs, Şanlıurfa, 207-214. 

5C-4. Özer, B.H. 1999. Süt ürünlerinin viskoelastik özelliklerinin değerlendirilme-sinde yeni bir yaklaşım: Dinamik reometrik yöntem. 2000’li yıllarda Gıda Mühendisliği Kongresi. Bildiri Özetleri Kitabı 22-24 Ekim, İzmir, s. 22. 

5C-5. Özer, B.H. ve Atasoy, A.F. 2000. Effect of addition of aminoacids, b-galactosidase and use of heat-shocked cultures on the acetaldehyde level in yoghurt. Food 2000 Blacksea and Central Asia Symposium on Food Technology, Bildiri Özetleri Kitabı, 12-16 October, Ankara, s.18. 

5C-6. Atasoy, A.F., Özer, B.H. ve Türkoğlu, H. 2003. Çiğ ve pastörize inek sütlerinden üretilen geleneksel ve ultrafiltre Urfa peynirlerinde olgunlaşma ve tekstürel özellikler. GAP III Tarım Kongresi. Bildiriler Kitabı, 2-3 Ekim, Şanlıurfa, 55-60. 

5C-7. Özer, B. H. ve Atamer, M. 2003. Laktoperoksidaz sistemi aktivasyonu (LP) ve hidrojen peroksit (H2O2) ilavesiyle korunmuş sütlerden üretilen yoğurtlarda pıhtı stabilitesi. SEYES Süt Endüstrisinde Yeni Eğilimler Sempozyunu, 22-23 Mayıs, İzmir. 

5C-8.  Kırmacı, H.A., Özer, B.H. ve Türkoğlu, H. 2004. Effect of enzymatic cross-linking of proteins on textural properties of non-fat yoghurt. International Dairy Symposium. Bildiriler Kitabı, 24-28  May, Isparta, 37-40. 

5C-9. Özer, B.H. ve Özer, D. 2006. Safety aspects of indigenous milk products of GAP area. International Conference on Sustainable Development and New Technologies for Agricultural Production in GAP Area. Bildiriler Kitabı, 29-31 May, Şanlıurfa, 50-57. 

5C-10. Özer, B.H., Koçak, C. ve Güven, M. 2006. Traditional dairy products of Turkey manufactured from Awassi sheep’s milk. 57th EAAP Meeting, 15-18 September, Antalya. 

5C-11. Özer, B.H. 2007. Küçük ve orta ölçekli süt işletmelerinin süt sektörünün gelişmesindeki rolü. II. Süt ve Ürünleri Sempozyumu, 6-7 Aralık, İzmir. 

5C-12. Özer, B.H. 2009. Gıda güvenliği açısından Türkiye’de süt endüstrisinin mevcut durumu. 1. Gıda Güvenliği Kongresi, 4 Aralık, İstanbul 

5C-13. Atlı, A., Hayoğlu, İ., Koçak, C., Özer, B.H. ve Soyer, A. 2010. Gıda sanayinin hammade gereksinimi ve yeterliliği. Ziraat Mühendisliği Teknik Kongresi, 11-15 Ocak, Ankara. 

5C-14. Özer, B., Kırmacı, H.A. ve Hayaloğlu, A.A. (2010). Probiotic white-brined cheese: effectiveness of microencapsulation. XI. Egyptian Conference on Dairy Science and Technology, 1-3 Kasım, Kahire. 

5C-15. Seyhan, E., Yaman, H. ve Özer, B. (2011). Development of a novel functional whey-based beverage. Joint Event of 4th International Congress on Food and Nutrition and 3r dafe Concortium International Congress on Food Safety. 12-14 October, İstanbul. 

5C-16. Özer, B., Hayaloğlu, A., Yaman, H. ve Gürsoy, A. 2012. Simultaneous use of transglutaminase and rennet in white brined cheese production. IDF Cheese Ripening & Technology Symposium, May 21-24, Madison, Wisconsin, USA.

5C-17. Özer, B. 2012. Functional Foods: Advances in Probiotics. FoOd Ingredients Turkey 2012 (FiTurkey 2012). 17 October, Istanbul. 


POSTER BİLDİRİLER


5D-1. Özer, B.H., Grandison, A.S., Robinson, R.K. ve Lewis, M.J. 1997. Changes in the physical properties of labneh (concentrated yoghurt) during storage. IFT Annual Meeting. Bildiri Özetleri Kitabı, 14-20 Haziran, Orlando,

Florida, 117-118. 

5D-2. Şahan, N., Akın, M.S. ve Özer, B.H. 2000. Mineral contents and energy values of unripened Urfa cheese. Blacksea and Central Asia Symposium on Food Technology. Bildiri Özetleri Kitabı, 12-16 October, Ankara, s. 46. 

5D-3. Özer, B.H.; Atasoy, A.F. ve Akın, M.S. 2000. Pastörizasyon ve haşlama işlemlerinin geleneksel urfa peynirlerinin mikrobiyolojik ve kimyasal nitelikleri üzerine etkileri (VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, 22-23 Mayıs, Tekirdağ), 517-523. 

5D-4. Özer, B.H.; Atasoy, F.ve Özer, D. 2000. İki aşamalı fermentasyon ve starter kültür kullanımının kefir kalitesi üzerine etkileri hakkında bir araştırma. (VI. Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu, Tekirdağ), 354-362. 

5D-5. Özer, B.H., Atasoy, A.F. ve Türkoğlu, H. 2004. Ripening profile of Urfa cheese (A Turkish white-brined cheese) produced by traditional way and by ultrafiltration technique. IDF Symposium on Cheese, Ripening, Characterisation and Technology. Bildiri Özetleri Kitabı, 21-25 Mart, Prag, Çek Cumhuriyeti, 54-55. 

5D-6. Uraz, G., Yılmaz, E.B. ve Özer, B.H. 2004. The count of yeast in local  urfa cheese. 4th International Congress “Environmental Micropaleontology, Microbiology and Meiobenthology” Isparta, Turkey, September 13-18, 2004. 

5D-7. Yücebay, M., Seval, G., Taban, B., Aytaç, S.A., Özer, B.H., Gürsoy, A., Akçelik, M. 2012. Bakteriyosin üreten Lactobacillus brevis'in Beyaz peynir yapımı ve olgunlaşması aşamalarında Staphylococcus aureus gelişimi üzerine etkisi. 10-12 Ekim 2012, Hatay, Türkiye, Bildiri Özeti Kitabı.

5D-8. Yücebay, M., Taban, B., Aytaç, S.A., Özer, B.H., Gürsoy, A., Akçelik, M. 2012. Staphylococcus aureus'un bakteriyosin üreten Pediococcus pentosaceus ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki davranışı. 10-12 Ekim 2012, Hatay, Türkiye, Bildiri Özeti Kitabı.

5D-9. Çolaklar, M., Taban, B., Aytaç, S.A., Özer, B.H., Gürsoy, A., Akçelik, M. 2012. Staphylococcus aureus’un bakteriyosin üreten Lactobacillus plantarum ile üretilen Beyaz peynirlerin üretim ve olgunlaşma aşamalarındaki etkisi. 10-12 Ekim 2012, Hatay, Türkiye, Bildiri Özeti Kitabı.

5D-10. Atamer, M., Özer, B., Şenel, E. ve Türkmen, N.  2012. Kuru Kaymak. Süt Endüstrisinde Yenilikçi Yaklaşımlar Sempozyumu, 15-16 Kasım, Denizli, Türkiye.


DERLEMELER

5E-1. Özer, B.H. ve Atamer, M. 1994. Yoğurt jelinin oluşumunda serum proteinlerinin rolü. Gıda, 19 (3), 155-159.

5E-2. Özer, B.H. 1999. Microflora of white-brined cheeses. Encyclopedia of Food Microbiology. (Ed. Robinson, R.K. et al.), Academic Press, 397-402. 

5E-3. Özer, B.H. 1999. Microbiology of liquid milk. Encyclopedia of Food Microbiology.(Ed. Robinson, R.K. et al.), 1436-1441. 

5E-4. Özer, B.H. 1999. Natural anti-microbial systems- Lactoperoxidase and Lactoferrin. Encyclopedia of Food Microbiology. (Ed. Robinson, R.K. et al.), 1587-1591. 

5E-5. Uraz,T.ve Özer, B.H.1999. Moulds employed in food processing. Encyclopedia of Food Microbiology. (Ed. Robinson, R.K. et al), 

5E-6. Özer, D. ve Özer, B.H. 1999. Fermented products of Eastern Europe and Asia:Koumiss, kefir and tarhana. Encyclopedia of Food Microbiology. (Ed.Robinson, R.K. et al), 798-805.

5E-7.Özer, B.H. ve Özer, D. 2001. GAP’ta hayvancılık ve hayvansal üretim. Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergisi. 1 (1-2), 35-42.


KİTAP BÖLÜMLERİ

5F-2. Toufeili, I. ve Özer, B.H. 2006. Brined Cheeses from Middle East and        Turkey.      Chapter 6.(In: Brined Cheeses, A.Y.Tamime (ed.), Blackwell Publishing, UK)     

189-210. 

5F-3. Özer, B.H. 2007. Introduction to Lactic Acid Bacteria. Chapter 1. (In: Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria. Özer, B.H. (ed.), Research Signpost, Keerala, India) 1-14. 

5F-4. Özer, B.H. 2007. Lactose Metabolism in Yogurt Starter Bacteria. Chapter 7. (In: Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria. Özer, B.H. (ed.), Research Signpost, Keerala, India) 129-156. 

5F-5. Özer, B.H. 2007. Strategies Used for Accelerating Cheese Ripening. Chapter 8. (In: Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria. Özer, B.H. (ed.), Research Signpost, Keerala, India) 157-196. 

5F-6. Özer, B.H. 2010. Strategies for Yogurt Manufacturing. Chapter 2. (In:Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products.F.Yıldız (Ed.),CRC Publ,UK,41-90). 

5F-7. Özer, B.H. and Kırmacı, H.A. 2010. Quality Attributes of Yogurt and Functional Dairy  Products. Chapter 8. (In: Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products. F. Yıldız (Ed.), CRC Publ., UK, 223-259) 

5F-8. Gürakan, C. ve Özer, B.H. 2010.   Probiotic Beverages: Microbiology and Technology. Chapter 6. (Development and Manufacture of Yogurt and Other Functional Dairy Products, F. Yıldız (Ed.), CRC Publ., UK, 159-189). 

5F-9. Özer, B.H. 2010. Fermente Süt Ürünleri, Probiyotik Organizmalar ve Peynir. Bölüm 8. (Gıda Biyoteknolojisi, N. Aran (Ed.), İTÜ Yayınları, Türkiye, 195-240. 

5F-10. Özer, B.H. ve Tamime, A.Y. 2011. Fermented Milks. Chapter 7. (In: Membrane Processing - Dairy, Beverages and Spirits Applications. Blackwell Publish), 143-175.  

5F-11. Özer, B.H. ve Kırmacı, H.A. 2011. Technological and Health Aspects of Probiotic Cheese. In: Cheeses: Types, Nutrition and Consumption, R.D. Foster (Ed.), Nova Science Publishers Inc., NY, USA, 1-45. 


KİTAPLAR

5G-1.  Özer, B.H., Kaçıra, M. ve Çullu, M.A. (editors). 2005. Sustainable Development and New Technologies for Agricultural Production in GAP Region. Harran University & Cornell University Joint Conference Proceedings.,176 p. 

5G-2. Özer, B.H. 2006. Yoğurt Bilimi ve Teknolojisi. Sidas Yayıncılık, İzmir, 490 sayfa.(ISBN: 975-9944-5660-0-4) 

5G-3. Özer, B.H. 2007. Metabolism and Applications of Lactic Acid Bacteria. Research Signpost Publ., 197 sayfa. (ISBN:978-81-308-0203-9) 

5G-4. Hayaloğlu, A. ve Özer, B.H. 2011. Peynir Biliminin Temelleri. Akademik Medya/ Sidas Yayıncılık, İzmir, 649 sayfa (ISBN: 978-605-87976-1-1) 

5G-5. Özer, B.H. ve Evrendilek-Akdemir, G. 2012. Recent Advances in Dairy Microbiology and Biochemsitry. CRC/Science Publishers, (Yazım aşamasında)