ARŞ.GÖR. ESİN ORHAN YANIKAN    
Adı : ESİN
Soyadı : ORHAN YANIKAN
E-posta : orhane@ankara.edu.tr
Tel : 0312 203 33 00 / 36 34
Ünvan : ARŞ.GÖR.
Birim : MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ
Bölüm : GIDA MÜHENDİSLİĞİ BÖLÜMÜ
Kişisel Akademik Bilgiler

Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü 06110 Dışkapı /Ankara

e-posta: orhane@ankara.edu.tr

Tel: 0 312 203 33 00 / 36 34  Faks: 0 312 317 87 11

Eğitim

Doktora Programı, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Ankara Üniversitesi, Ankara, Eylül 2014- Devam ediyor

Yüksek Lisans Programı, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı, Ankara Üniversitesi, Ankara, Şubat 2013-Haziran 2014 

Tez başlığı: Kefirden İzole Edilen Maya ve Bakterilerin Proteolitik Aktivitelerinin Belirlenmesi ve Proteolitik Aktivitenin Kontrolü

Lisans, Gıda Mühendisliği Bölümü, Ege Üniversitesi, İzmir, 2006-2010

Tez başlığı: Yapay Sinir Ağlarında Laktik Asit Üretim Simülasyonu  

Lise, Tunceli Anadolu Lisesi, Fen Bilimleri Bölümü, Tunceli, 2001-2005

 Akademik Görevler

 Araştırma Görevlisi, Ankara Üniversitesi- Gıda Mühendisliği Bölümü, 2012- Devam ediyor

 Yurtdışı Deneyim

 Ziyaretçi Araştırmacı, Nottingham Trent Üniversitesi- School of Science and Technology, Department of Bioscience, 2015-2016 Güz Yarıyılı,16/09/2015-28/12/2015, Nottingham/İngiltere

 Diğer İş Deneyimleri

Görev

Kurum

Tarih

Sorumlu Yöneticilik

Uğur Fırın

2010-2011

 

Üyesi Olduğu Bilimsel vMesleki Kuruluşlar


Gıda Mühendisleri Odası (GMO)

 

Uzmanlık Alanı:

 

Genel Mikrobiyoloji, Gıda Mikrobiyolojisi

Verdiği Uygulama Dersleri 

Dersin Adı 

Uygulama (Saat /Hafta)

Lisans / Lisansüstü

Genel Mikrobiyoloji

6 saat

Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi I

6 saat

Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi II

6 saat

Lisans

  Gıda Mühendisliği Laboratuvar Uygulamaları

4 saat

   Lisans

Gıdalarda Mikrobiyolojik Kalite Kontrol

2 saat

Lisansüstü

 Uluslar arası Kongrelerde Sunulan Bildiriler

    1. Orhan, E.,* Ayhan, K. 2016. Cereals as A Functional Foods. 15th International Cereal and Bread Congress, 18-21 April 2016, İstanbul/Turkey (Poster Presentation).

         2.  Çarkcıoğlu, E., Demirhan, B., Orhan, E., Ayhan, K.,Candoğan, K. 2015. Color and Oxidative Stability of Gound Beef Patties as Affected by Oxygen Scavengers and Modified Atmosphere Packaging During Refrigerated Storage, 61st International Congress of Meat Science & Technology, ICOMST 23-25 August, Polydome-Clermont-Ferrand, France (Poster Presentation). 

·     3. Orhan, E.,* Çakmakçı, M. L., Kabasakal, B., Muratoğlu, M., Yılmaz, S., Hudayberdiyev, A. 2014. Effect of Glucose on Growth Rate for the Culvitation of Some Microorganisms, 2nd International Congress on Food Technology, 05-07 Nov., Kuşadası/Aydın (Poster Presentation).

·        4. Çilak Ö. G., Selamoğlu, H. Orhan, E.* 2013. The Microbiological and Sensory Quality of Chickpeas Before and After Roasting (A Traditional Snack Food “Leblebi”, 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24-26 Oct., Struga/Macedonia (Poster Presentation).

·         5. Orhan, E.,* Aktürk, Ö., Tekin, A., Yıldırım K. H. 2013. Usage of Artificial Neural Networks in Simulation of Lactic Acid Bacteria Cultivation, TGDF Food Congress, 12-14 Nov., Side/Antalya (Poster Presentation).

        * : Yazar kongreye katılmıştır.

 Türkçe Kitaplarda Bölüm Yazarlığı

Ayhan, K.,Orhan, E. (2015). Fonksiyonel Gıdalar Ve Biyoaktif Maddeler. 8. Bölüm. sayfa 249-265. Her yönüyle Gıda.  Editörler: Fügen Durlu Özkaya, Serap Coşansu ve Kamuran Ayhan, 437 sayfa. SİDAS Medya Ltd.Şti., İzmir.