ARŞ.GÖR. SÜNDÜZ SEZER KIRALAN    
Adı : SÜNDÜZ SEZER
Soyadı : KIRALAN
E-posta : seturhan@ankara.edu.tr, sezertrhn@gmail.com
Tel : +90-312-2033642
Ünvan : ARŞ.GÖR.
Birim : FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ
Bölüm : Gıda Mühendisliği
Kişisel Akademik Bilgiler

EĞİTİM BİLGİLERİ

2004 – 2009         

LİSANS

Uludağ Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2009-2011              

YÜKSEK LİSANS

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2011-…

DOKTORA

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

AKADEMİK DENEYİM

Eylül 2011-Aralık 2011                      

Araştırma Görevlisi

Sakarya Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Aralık 2011-Temmuz 2013                 

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Temmuz 2013-Temmuz 2014           

Misafir Araştırmacı

Department of Food Science, University of Massachusetts Amherst ,United States

Temmuz 2014-…                                

Araştırma Görevlisi

Ankara Üniversitesi, Gıda Mühendisliği Bölüm

 AKADEMIK ÇALIŞMA ALANLARI


Yağ bilimi ve teknolojosisi, yağ kimyası, emülsifiye gıdalar

 

YABANCI DİL BİLGİSİ

·         İNGİLİZCE                                83.75/100  (UDS)

·         ALMANCA                                Başlangıç seviyesi

 

ARAŞTIRMA MAKALELERİ

·  Kiralan S.S., Doğu-Baykut E., Kittipongpittaya K., McClements D.J., Decker E.A. 2014.  Increased Antioxidant Efficacy of Tocopherols by Surfactant Solubilization in Oil-in-Water Emulsions. J Agric Food Chem. 62(43):10561-10566.

·       Kıralan S. Yorulmaz A. Simsek A and Tekin A. 2015. Classification of Turkish Hazelnut Oils Based on Their Triacylglycerol Structures by Chemometric Analysis. European Food Research and Technology, 240(4):679-688.

 

KONGRE ve SEMPOZYUMLAR (Sözlü sunum)

·  Turhan S., Tekin A. 2012. Photooxidation of Olive Oil. III. National Olive Student Congress. 16-18 May, Aydın, Turkey.

·   Kiralan, S. S., McClements, D. J., Decker, E. A. 2015. The Role of Surfactant Solubilization on Increasing Antioxidant Efficacy of Tocopherols in Oil-in-Water Emulsions. 13th Euro Fed Lipid Congress, 26-29 September, Florance, Italy.


KONGRE ve SEMPOZYUM (Poster sunumu)

·     Kıralan, S., Tekin, A. 2015. Rafinasyon koşullarinin bitkisel yağlardaki polisiklik aromatik hidrokarbonlar (PAH) üzerine etkisi. II. YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi. 7-9 Mayıs, Tekirdağ, Türkiye.

· Turhan, S. 2012. Effect of Rafining on the Phenolic Composition of Olive Oils. 11st Turkey Food Congress. 10-12 October, Hatay, Turkey.

· Turhan, S., Tekin, A. 2012. Fatty Acid Profiles and Melting Properties of Cake and Biscuit Shortenings Marketed in Turkey. 10th Euro Fed Lipid Congress on Fats, Oils and Lipids: from Science and Technology to Health. 23-26 September, Cracow, Poland.

· Turhan, S., Tekin A. 2012. Hazelnut Oil and Its Components. YABİTED 1st Edible Oils Congress, 12-14 April, Adana, Turkey.

· Turhan, S., Şahin, K., Şimşek, A., Yorulmaz, A., Tekin, A., Ketenoğlu, O. 2011. Triacylglycerol Structures of Hazelnut Oils. International Congress on Oil Seed Processing Fats and Oils Processing, Biofuels and Applications. 21-23 June, İzmir, Turkey.


BURS ve ÖDÜLLER

Ağustos 2008-Eylül 2008         

Yurtdışı Lisans Staj Bursu (German Academic Exchange Service (DAAD)

Temmuz 2013-Temmuz 2014        

YÖK Yurtdışı Doktora Araştırma Bursu

           

PROJELER

  • Rafinasyon ve destilasyon koşullarının bitkisel yağlardaki polisiklik aromatik hidrokarbonlar (pah) üzerine etkisi. Ankara Üniversitesi, 15B0443002. Araştırmacı. Ocak 2015 – Ocak 2017.